Hozzávalók
- 3 ek olaj
- 150 g húsos kolozsvári szalonna
- 500 g vöröshagyma
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek sűrített paradicsom
- 700 - 800 g konzerv fehérbab (3 db)
- 500 ml víz
Hozzávalók
- 3 ek olaj
- 150 g húsos kolozsvári szalonna
- 500 g vöröshagyma
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek sűrített paradicsom
- 700 - 800 g konzerv fehérbab (3 db)
- 500 ml víz
A hagymás babhoz egy serpenyőben az olajon, közepes hőmérsékleten megpirítjuk a kis kockákra vágott szalonnát. Kiszedjük egy tálba, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a felszeletelt hagymát. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a felszeletelt fokhagymát, és az egészet kicsit lepirítjuk.
- Így készíti Zsolti, csak éppen vörösbabbal:
@streetkitchenhu Bud Spencer hagymás babja 👊 #bean #budspencer #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen @eislerzsolti ♬ SOL SAN JUAN – Nomad & Lola
Ezután rárakjuk a sűrített paradicsomot, majd 2-3 perc pirítás után a leszűrt babot és a megpirított szalonnát is. Elkeverjük, felöntjük vízzel, felforraljuk, majd alacsony lángon addig rotyogtatjuk, amíg a nedvesség fele el nem tűnik, és az egész egy kicsit besűrűsödik.
Ha tetszett Bud Spencer hagymás babjának receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!