Hirdetés

Csülök egészben, hentes módra

Hozzávalók

4
főre
+

A csülökhöz

1 db sertés hátsó csülök
3 fej hagyma (nagy)
2 fej fokhagyma
1 púpozott tk őrölt bors
1 csapott tk kakukkfű
1 púpozott ek só
250 g sertészsír

A raguhoz

100 g kenyérszalonna
1 fej hagyma (kisebb)
3 - 4 gerezd fokhagyma
150 g füstölt marhanyelv
150 g csemegeuborka

A pecsenyeléhez

3 púpozott tk paradicsompüré
2 púpozott tk liszt
1 csapott tk őrölt bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Csülök egészben, hentes módra

A csülök hentes és pékné mód között a leglényegesebb különbség, hogy míg előbbiben uborka van, utóbbiban krumpli. A közös pedig a sok-sok hagyma! Én ezt talán egy kicsit jobban kedvelem, mert sokkal szaftosabb. Bármelyik mellett is teszitek le a voksotokat, éhesen felállni senki nem fog!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A csülökhöz

1 db sertés hátsó csülök
3 fej hagyma (nagy)
2 fej fokhagyma
1 púpozott tk őrölt bors
1 csapott tk kakukkfű
1 púpozott ek só
250 g sertészsír

A raguhoz

100 g kenyérszalonna
1 fej hagyma (kisebb)
3 - 4 gerezd fokhagyma
150 g füstölt marhanyelv
150 g csemegeuborka

A pecsenyeléhez

3 púpozott tk paradicsompüré
2 púpozott tk liszt
1 csapott tk őrölt bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A csülköt egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cikkekre vágott vöröshagymát, a fokhagymát, a borsot és a kakukkfüvet. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, sózzuk, és beletesszük a 250 gramm zsírt. Felforraljuk, majd visszavesszük, hogy éppen csak gyöngyözzön. Fedő alatt kb. 3 óra alatt puhára készül.

Közben elkészítjük el a hentes ragut: a szalonnát felcsíkozzuk és kisütjük. A képződő zsiradékból egy keveset hagyunk a serpenyőben, hogy a fokhagymát, és a finomra vágott vöröshagymát meg tudjuk rajta pirítani, a többit átkanalazzuk a csülökre. Hozzáadjuk a csíkokra vágott nyelvet (amit füstölt sonkával vagy tarjával is helyettesíthetünk). Felcsíkozzuk az uborkát is, majd félretesszük, míg megpuhul a csülök.

Amikor megpuhult a csülök, kivesszük a párolólevéből, a felszínre jött zsiradékot pedig leszedjük egy merőkanállal. A felesleget a későbbiekben különféle dolgokra felhasználhatjuk.

A csülök lágy bőrét éles késsel bevagdossuk, majd 220 fokra felmelegített sütőben 20-25 perc  alatt ropogósra sütjük.

A pecsenyeléhez a csülökről levett zsírból 2-3 evőkanálnyit használunk, és egy serpenyőben ezen pirítjuk aranybarnára a paradicsompürét. Megszórjuk a liszttel, majd felöntjük a csülök párolólevével, és ha kell, borsozzuk. Forraljuk ki alaposan, hogy ne legyen lisztíze!

Csülök egészben, hentes módra

Ezzel a mártással öntjük fel a félretett, félkész ragut, és összeforraljuk. A legvégén, forrás közben beletesszük a csíkozott uborkát, további főzésre nincs szükség, elkészült.

Bármilyen, burgonyából készült köret jól illik hozzá.

Ha tetszett a csülök egészben, hentes módra receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Csülök pékné módra

Tárkonyos csülökleves újhagymás pesztóval töltött derelyével

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?