Hirdetés

Erdélyi rakott káposzta

Hozzávalók

Hozzávalók
6 - 8
főre

A káposztás alaphoz

750 g savanyú káposzta
1 ek sertészsír
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 g füstölt kolbász
só, bors
100 - 150 ml víz

A raguhoz

750 g darált sertéshús
1 ek sertészsír
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 g füstölt szalonna
150 ml víz
3 tk pirospaprika
2 tk őrölt kömény
só,bors
200 g rizs

A tetejére

4 ek tejföl
1 ek liszt
1 tk pirospaprika
Hirdetés

Erdélyi rakott káposzta

Ezt a kaját ebédre készítettem el egyik nap a szerkesztőségben, és nagyjából 5 perc alatt elfogyott, olyan nagy sikere volt. (Nekem pl nem is jutott egy falat sem :’( ) Így egyértelmű volt, hogy újra elkészítem, de ezt le is fotóztuk nektek, és íme a receptje is:
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
6 - 8
főre

A káposztás alaphoz

750 g savanyú káposzta
1 ek sertészsír
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 g füstölt kolbász
só, bors
100 - 150 ml víz

A raguhoz

750 g darált sertéshús
1 ek sertészsír
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 g füstölt szalonna
150 ml víz
3 tk pirospaprika
2 tk őrölt kömény
só,bors
200 g rizs

A tetejére

4 ek tejföl
1 ek liszt
1 tk pirospaprika

A káposztás alaphoz a savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A zsíron megpirítjuk az aprított vöröshagymát, fokhagymát,és a felkarikázott kolbászt. Rádobjuk a savanyú káposztát, kicsit sózzuk, borsozzuk és felöntjük a vízzel, majd 30-40 percig pároljuk. Egy másik edényben a raguhoz szintén lepirítjuk az aprított hagymát, fokhagymát és az apró kockákra vágott szalonnát.

Ezután felöntjük fél deci vízzel, megszórjuk pirospaprikával, és hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, és felöntjük még 1 deci vízzel. Alacsony lángon lassan főzzük 15 percig. Amikor a húsos ragu készen van, összekeverjük a rizzsel. Egy magas falú tepsi aljára tesszük a káposzta ⅓ részét, rá a hús felét, arra jöhet a maradék káposzta fele, a hús másik fele, majd maradék káposzta.

A tetejét megkenjük a liszt, tejföl, pirospaprika és kevés só keverékével. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, attól függően, hogy mennyire szeretnénk pirultra a tetejét.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások