Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- 450 g füstölt kolbász
- 450 g csirkemell
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 szál szárzeller (50 g/szál)
- 1 db kaliforniai paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 tk darált csípőspaprika-krém
- 1 tk chilipor
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 2 tk oregánó
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor bazsalikom
- 200 g konzerv darabolt paradicsom
- só, bors
- 300 g basmati rizs
- 700 ml csirkealaplé
Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- 450 g füstölt kolbász
- 450 g csirkemell
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 szál szárzeller (50 g/szál)
- 1 db kaliforniai paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 tk darált csípőspaprika-krém
- 1 tk chilipor
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 2 tk oregánó
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor bazsalikom
- 200 g konzerv darabolt paradicsom
- só, bors
- 300 g basmati rizs
- 700 ml csirkealaplé
Egy nagyobb lábasban olívaolajat melegítünk, majd a felkarikázott kolbászt beledobjuk, és alaposan lepirítjuk kb. 2 perc alatt. Mikor a kolbász kiengedte magából a jó cuccos zsírt, mehet bele a felkockázott csirkemell, majd 4-5 percig tovább pirítjuk.
Mikor lepirult a hús, a kolbásszal együtt kiszedjük egy tálba. A lábasban maradt kolbászos olajban lepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, szárzellert és kaliforniai paprikát. Mikor megpirultak, hozzádobjuk a felaprított fokhagymagerezdeket is és tovább pirítjuk, majd mehet vissza a hús és a kolbász is az alaphoz.
@streetkitchenhu Extra csípős jambalaya 🌶 #szponzoralttartalom #pistázdmeg #univerrecept #univerhungary #erospista ♬ April (No Vocals) – The Young Ebenezers
Ezután mehet bele a darált csípőspaprika-krém, a fűszerek, illetve az aprított petrezselyem és bazsalikom is. Alaposan elkeverjük a jambalaya alapunkat, majd hozzáöntjük a darabolt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a rizst és felöntjük a csirkealaplével. Fedő alatt, 2 percenként megkavargatva, 10-12 perc alatt készre főzzük. A rizs magába szívja a levet, így egy nagyon cuccos, igazán szaftos egytálételt kapunk, amit tálaláskor még megszórhatunk egy kevés aprított petrezselyemmel.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett az extra csípős jamabalya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!