Hirdetés
Bespájzolva

Ezt a chilis lencsét imádni fogod!

Hozzávalók

4
személyre
+
3 ek olívaolaj
1 közepes fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db chili
500 g darált marhahús
½ db kaliforniai paprika
1 konzerv darabolt paradicsom
100 ml víz
4 - 5 db aszalt paradicsom (olajban eltett)
só, bors
1 tk római kömény
1 késhegynyi fahéj
150 g beluga lencse (fekete lencse)
4 ek konzerv kukorica
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ezt a chilis lencsét imádni fogod!

Mindjárt itt az újév és lassan mindenki elkezd lencsés receptek után nézni. Mi most egyszerre nekik is kedvezünk és azoknak is, akik nem szeretik az ilyenkor oly népszerű, hagyományos lencsefőzeléket. Hoztunk ugyanis egy olyan chilis lencse receptet, ami meghökkentően hasonlít egy cuccos chilis babhoz, de kinézetre mégis elegánsabb és ünnepibb.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
3 ek olívaolaj
1 közepes fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db chili
500 g darált marhahús
½ db kaliforniai paprika
1 konzerv darabolt paradicsom
100 ml víz
4 - 5 db aszalt paradicsom (olajban eltett)
só, bors
1 tk római kömény
1 késhegynyi fahéj
150 g beluga lencse (fekete lencse)
4 ek konzerv kukorica
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A lencsét kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni, ha forr a víz, alacsony fokozatra kapcsolunk és 30-40 perc alatt készre főzzük. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, az olívaolajon üvegesre pároljuk. Jöhet rá a hús, ha lepirult, a kockára vágott paprika követi. 

Ezután következik a darabolt paradicsom, a víz és az aszalt paradicsom. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a római köményt, a fahéjat és a chilit. A lencsét leszűrjük, ha maradt rajta víz, majd beleforgatjuk a raguba a kukoricával együtt.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások