Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
5 - 6 fej hagyma (kb. 1 kg)
5 - 6 gerezd fokhagyma
70 - 80 ml olaj
1 ek őrölt kömény
1 csapott ek édes chilipehely
1 csapott tk erős chilipehely
½ konzerv paradicsompassata (kb. 200-250 g)
1 l víz
1 csapott ek fokhagyma-granulátum
100 g bolti pirított hagyma (kb. 8 ek)
1 tk durvára őrölt bors
4 konzerv nagy szemű fehérbab (4 x 350 g)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Lajos-féle hagymás bab

Ezt az ételt Carlo Pedersoli ihlette, aki Bud Spencer néven vált igazán ismertté. Pofonjait csak étkezései múlták felül, amiből az egyik legismertebb ez a hagymás bab.
Kipróbáltam, jóóó lett!
55
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
5 - 6 fej hagyma (kb. 1 kg)
5 - 6 gerezd fokhagyma
70 - 80 ml olaj
1 ek őrölt kömény
1 csapott ek édes chilipehely
1 csapott tk erős chilipehely
½ konzerv paradicsompassata (kb. 200-250 g)
1 l víz
1 csapott ek fokhagyma-granulátum
100 g bolti pirított hagyma (kb. 8 ek)
1 tk durvára őrölt bors
4 konzerv nagy szemű fehérbab (4 x 350 g)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A hagymás-bab az az étel, amit így, vagy úgy, de mindenki szeret és mindenki készített már. Mutatom én hogyan készítem a szerkesztőségben.

A hagyma felét finomra vágjuk, a másik felét felszeleteljük. A szeleteknek nem kell vékonynak lenniük, hogy szép nagy, pirítható felületük legyen. A fokhagymát felszeleteljük.

Egy nagy lábast felforrósítunk, és beleöntünk 50 ml olajat. Elsőként a fokhagymát pirítjuk meg benne, majd rászórjuk a finomra vágott hagymát is, és megsózzuk, hogy kihasználjuk a vízelvonó hatást. Lepirítjuk, majd rászórjuk a köményt, átpirítjuk, hogy kiadja az ízét, és beleszórjuk a kétfajta chilipelyhet. Kevergetve fél percet pirítjuk, majd beleöntjük a paradicsompassatát, ezzel is átpirítjuk, és felöntjük egy liter forró vízzel. Beleszórjuk a fokhagymaport, a pirított hagymát, a durva borsot, sózzuk, és addig főzzük kevergetve, amíg besűrűsödik. 

Közben megpirítjuk a szeletelt hagymát egy felforrósított serpenyőben, kevés olajon. Sózzuk, hogy még hamarabb bronzos színűre piruljon, majd a felhasználásig félretesszük.

A paradicsomos alapba öntjük a babkonzervek levét, és kb. 40 perc alatt sűrűre visszaforraljuk, majd beleszórjuk a babot, felforraljuk, és kb. 5 percig főzzük. 

Beletesszük a karamellizált szeletelt hagymát is, összeforraljuk, ha kell, ízlés szerint utánaízesítünk, és már kínálhatjuk is, ha kedves a fogsorunk. 

Lajos-féle hagymás bab

Ha tetszett a Lajos-féle hagymás bab recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Füstölt sonkás, kolbászos chilis bab

Vegán chilis bab házi tortillachipsszel

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?