Hirdetés

Így készül a tökéletes mázas sonka

Hozzávalók

4
személyre
1 db bőrös malac első comb
3 cm-es gyömbér darab reszelve
1 ek egész szegfűszeg
7 - 8 gerezd fokhagyma
100 ml rum
1 ek barna cukor
2 ek méz
2 ek juharszirup
só, bors
Hirdetés

Így készül a tökéletes mázas sonka

Azt kell, hogy mondjam, hogy húsból soha nem elég. Ennek szellemében készült ez a malaccomb is. A bőre ropog ahogy kell, a hús omlós és puha, és a fűszerek miatt egyszerűen megkerülhetetlen eleme minden lakomának.
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
1 db bőrös malac első comb
3 cm-es gyömbér darab reszelve
1 ek egész szegfűszeg
7 - 8 gerezd fokhagyma
100 ml rum
1 ek barna cukor
2 ek méz
2 ek juharszirup
só, bors

A malaccomb bőrét átlósan  beirdaljuk és a vágatokba szegfűszeget dugunk. Alaposan sózzuk és borsozzuk, a húsba késsel zsebeket formázunk és fél gerezd fokhagymákat dugunk bele. Irány a 200 fokra előmelegített sütő 30 percre.

Ekkor kivesszük, és a sütőt visszahűtjük 120 fokra. A húst visszatesszük és 3,5 órán át sütjük, közben néha meglocsoljuk a rum, gyömbér, juharszirup, méz és cukor kiforralt elegyével. Ha letelt az idő, visszaemeljük a sütő hőmérsékletét újra 200 fokra és addig sütjük a húst, amíg a bőre gyönyörű ropogósra sül.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások