Hozzávalók
A pirított káposztához
- 2 fej hagyma
- 0.25 fej káposzta
- 2 ek olaj
- só, bors
- 2 csipet cukor
- 1 mk kömény
- 1 ek almaecet
A tésztához
- 300 g krumpli (tisztítva)
- 2 db tojás
- só, bors
- 100 - 120 g liszt
Káposztás sztrapacska
Hozzávalók
A pirított káposztához
- 2 fej hagyma
- 0.25 fej káposzta
- 2 ek olaj
- só, bors
- 2 csipet cukor
- 1 mk kömény
- 1 ek almaecet
A tésztához
- 300 g krumpli (tisztítva)
- 2 db tojás
- só, bors
- 100 - 120 g liszt
A káposztás sztrapacska elkészítéséhez először a pirított káposztát készítjük el: felkockázzuk a megtisztított hagymákat és a káposztát, majd a serpenyőben felforrósított olajon sóval, borssal lepirítjuk egy kicsit. Megszórjuk a cukorral, magasabbra vesszük a lángot, és alaposan lepirítjuk, hogy a cukor karamellizálódni tudjon. Ezután hozzáadjuk a köményt, ha kell, még sózzuk, majd az ecettel finomítunk az ízén, és átszedjük egy tepsibe.
Egy lábasban sós vizet forralunk. A sztrapacska tésztájához a megtisztított krumplit kis lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk a liszttel.
Galuskaszaggatón – vagy a gyakorlottabbak kanállal – a vízbe szaggatjuk, majd 6-8 percig főzzük vigyázva, hogy a víz ne lobogjon. Leszűrjük, a káposztás tepsibe tesszük, alaposan összeforgatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe dobjuk pirulásig, tehát kb. 15-20 percre. Mint minden káposztás ételt, ezt is érdemes egy kis tejföllel vagy pirított szalonnával enni. 🙂 Próbáljátok ki ezt a változatot is a klasszikus juhtúrós változaton túl, ígérem, nem fogtok csalódni.
Ha tetszett a káposztás sztrapacska receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!