Hozzávalók
- 12 db parázsburgonya
- 250 g csirkemell
- só, bors
- 1 ½ tk fokhagyma-granulátum
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 csipet őrölt koriandermag
- 1 mk római kömény
- 1 mk fahéj
- 1 csipet chilipehely
- 30 ml olívaolaj
- 2 db kápia paprika
- 1 ek méz
- 80 ml whisky
A sajtszószhoz
- 80 g cheddar sajt
- 1 tk keményítő
- 100 ml tejszín
A tálaláshoz
- 150 g tejföl
- só
- ½ csokor snidling
- 1 marék tortillachips megtörve
Hozzávalók
- 12 db parázsburgonya
- 250 g csirkemell
- só, bors
- 1 ½ tk fokhagyma-granulátum
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 csipet őrölt koriandermag
- 1 mk római kömény
- 1 mk fahéj
- 1 csipet chilipehely
- 30 ml olívaolaj
- 2 db kápia paprika
- 1 ek méz
- 80 ml whisky
A sajtszószhoz
- 80 g cheddar sajt
- 1 tk keményítő
- 100 ml tejszín
A tálaláshoz
- 150 g tejföl
- só
- ½ csokor snidling
- 1 marék tortillachips megtörve
A jacket potato elkészítéséhez a krumplit egy villával kicsit megszurkáljuk, majd 10-12 percre a mikróba dobjuk 800 W-on, és így főzzük puhára. A csirkét vékony csíkokra vágjuk, majd összekeverjük a fűszerekkel és az olívaolajjal. (Aki fűszeresebben szereti, fűszerezzen bátrabban!)
A paprikát 0,5 cm vékony, 3 cm hosszú csíkokra vágjuk, majd szárazon, forró serpenyőben nagy lángon lepirítjuk. Amikor kicsit megpirult, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 2 ek olivaolajat, majd felöntjük 100 ml vízzel és hozzáadjuk a mézet. Kicsit megkaramellizáljuk a paprikát, majd hozzáadjuk a bepácolt csirkecsíkokat és alaposan átforgatjuk. Ezután jöhet a whisky, amit a forró serpenyőbe öntünk és ahogy felforrt, a keletkező párát begyújtjuk, ezzel flambírozzuk az ételt.
A sajtszószhoz a cheddart lereszeljük, összekeverjük a keményítővel és a tejszínnel egy nyeles forralóedényben, majd kis lángon felforraljuk és 1 percig folyamatosan kevergetve főzzük.
A tejfölt egy csipet sóval kikeverjük, a snidlinget pedig finomra vágjuk. Tálaláskor a megpuhult burgonyákat kereszt alakban bevágjuk, ráhalmozzuk a csirkés ragut, meglocsoljuk sajtszósszal, egy-egy kanál tejföllel, végül pedig megszórjuk összetört tortillachipsszel és snidlinggel.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a mexikói jacket potato receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
A mexikói kaják híresen ízletesek, fűszeresek és csípősek…Éppen ezért imádnivalóak! Hozunk is még pár tuti receptet, ha kedvet kaptatok még több jófajta, brutál mexikói kajához!
Csirke mexikói fűszerekkel, babos rizzsel