Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A tepsis zöldségekhez és húshoz

Hozzávaló kipipálva
250 g sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
4 db csirkefelsőcomb (kb. 500 g / 4 db)
Hozzávaló kipipálva
3 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
250 g brokkoli

A mázhoz

Hozzávaló kipipálva
3 - 4 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
kb. 3 cm gyömbér
Hozzávaló kipipálva
4 - 5 karika friss chili
Hozzávaló kipipálva
50 ml szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
150 ml gyömbéres almalé
Hozzávaló kipipálva
2 ek méz

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
újhagyma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mézes-gyömbéres csirkecomb vele sült répával és brokkolival

Ősi mesék azt mondják, hogy ha csirkecombra gyömbér, fokhagyma és méz kerül, akkor minden létező betegség távol marad a fogyasztójától.
Na jó, garantálni nem tudom, hogy ez az ősi mese 100%-ig igaz lenne, viszont azt tudom, hogy ezzel az isteni mázzal készített csirke nem fog csalódást okozni az ízlelőbimbóitoknak.
Kipróbáltam, jóóó lett!
19
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A tepsis zöldségekhez és húshoz

Hozzávaló kipipálva
250 g sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
4 db csirkefelsőcomb (kb. 500 g / 4 db)
Hozzávaló kipipálva
3 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
250 g brokkoli

A mázhoz

Hozzávaló kipipálva
3 - 4 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
kb. 3 cm gyömbér
Hozzávaló kipipálva
4 - 5 karika friss chili
Hozzávaló kipipálva
50 ml szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
150 ml gyömbéres almalé
Hozzávaló kipipálva
2 ek méz

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
újhagyma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A mézes csirkecomb köretéhez a répákat tetszőleges darabokra vágjuk, a csirkecombokat meglocsoljuk 1 ek olajjal, sózzuk és borsozzuk. A répát egy fedővel rendelkező hőálló tálba pakoljuk, meglocsoljuk 1 ek olajjal, sózzuk, borsozzuk, erre jöhetnek rá a csirkecombok, és mehet be a 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe 60 percre.

Ameddig a csirkecombok elősülnek, elkészítjük az ízletes glazúrt, amit majd a végén rásütünk. Ehhez egy gyorsforralóba tesszük az olajat, rádobjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért és a chilit, majd 3-4 percig közepes lángon melegítjük.

Ahogy elkezdjük érezni az illatát a fokhagymának és a gyömbérnek, jöhet rá a szójaszósz, az almalé és a méz is. Alaposan elkeverjük, és közepes lángon 20-25 perc alatt visszaforraljuk, ameddig szirupos állagot nem kapunk.

Ha ezzel megvagyunk, a brokkolirózsákat a vastag szárról levágjuk, és félretesszük, ameddig a combok elősülnek. Ha letelt a 60 perc, a húsokat egy tányérra szedjük, és egy ecset segítségével megkenjünk a mázzal. A répára rádobjuk a kevés olajjal meglocsolt, sózott brokkolikat, majd jöhet vissza a hús is, és fedő nélkül további 20-25 percig sütjük, amíg a csirke bőre ropogósra sül.

Tányérra tesszük a zöldségeket és a combot, végül megszórjuk kevés aprított újhagymával.

mezes-gyomberes-csirkecomb (2)
Mézes-gyömbéres csirkecomb vele sült répával és brokkolival

Elkészítési idő: 95 perc

Ha tetszett a mézes-gyömbéres csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?