Hozzávalók
- 2 - 3 ek sertészsír
- 3 fej hagyma
- 1 - 2 db tv paprika
- 1 - 2 db paradicsom
- 2 kg oldalas (csonttal együtt)
- 120 g édespaprika-krém
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek pirospaprika
- 4 db chilipaprika
- 800 g burgonya
Hozzávalók
- 2 - 3 ek sertészsír
- 3 fej hagyma
- 1 - 2 db tv paprika
- 1 - 2 db paradicsom
- 2 kg oldalas (csonttal együtt)
- 120 g édespaprika-krém
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek pirospaprika
- 4 db chilipaprika
- 800 g burgonya
Az oldalas pörkölthöz egy nagyobb lábasban, közepesen erős lángon felhevítjük a zsírt, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott hagymát és 2-3 percig pirítjuk, majd a lábasba tesszük a kb. 0,5 x 0,5 cm-es kockákra vágott paprikát és paradicsomot is. Felöntjük kb. 150 ml vízzel és addig főzzük, amíg a víz el nem párolog.
Ekkor ismét felöntjük és újra addig főzzük, míg a víz el nem párolog. Hozzáadjuk az oldalast, és 2-3 perc pirítás után belekanalazzuk a paprikakrémet is. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi (kb. 1,5 l) és közepes lángon elkezdjük főzni.
Mikor felforrt, beledobjuk a megroppantott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd a tetejét megszórjuk a pirospaprikával. Hagyjuk 2-3 percet “úszni” a felszínen, mert a paprika a zsírban oldódik. Időnként megkeverve és a vizet pótolva kb. 1 órát főzzük, majd hozzáadjuk az egész chilipaprikát, és további 30-60 percig főzzük. Az oldalas pörkölt főzési ideje a hústól függ, pl. milyen idős volt az állat és mekkora darabokra van vágva.
Mikor elérte a hús a 90%-os készültséget, beletesszük a pörköltbe a cikkekre vágott krumplit, és 15-20 perc alatt készre főzzük. Savanyú uborkával vagy bármilyen más savanyúsággal tálaljuk.
Előkészítési idő: kb. 10 per Főzési idő: kb. 120 perc Összesen: 130 perc
Ha tetszett az oldalas pörkölt receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!