Hirdetés

Pulykával és bulgurral töltött padlizsán

Hirdetés

Pulykával és bulgurral töltött padlizsán

Hirdetés

Hozzávalók (3-4 személyre)

  • 1 nagy padlizsán, vagy 2 kisebb
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 szál angol zeller apró kockákra vágva
  • 1 kis sárgarepa apró kockákra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet bacon kockákra vágva
  • 30 dkg darált pulykahús
  • 2 dl passzírozott paradicsom (passata)
  • 3 dl víz
  • 1 mk őrölt rozmaring
  • 1 mk szárított oregano
  • 2 mk szárított kakukkfű
  • 10 dkg bulgur
  • Nagy marék friss bazsalikom
  • reszelt sajt a padlizsán tetejére


A padlizsán húsát kivájjuk és kockákra vágva, olívaolajon 4-5 perc alatt lepirítjuk – ha felszívta az olajat, újabb adagot adunk hozzá. Ezután félretesszük egy itatóspapírral bélelt tányérra. A hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a bacont, a sárgarépát, az angol zellert, majd a fokhagymát is. Hozzáadjuk a pulykahúst és hagyjuk, hogy kicsit lepiruljon, hozzáöntjük a paradicsompürét és a vizet, majd a fűszerekkel ízesítjük. 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a bulgurt és további 10 percig főzzük. Legvégül pedig beleforgatjuk a lepirított padlizsánt és beletépkedjük a friss bazsalikomot is. A padlizsánok belsejét sózzuk, borsozzuk, majd sóval és kb 0,5 dl olívaolajjal összetörünk 3-4 gerezd fokhagymát egy mozsárban és ezzel is bekenjük. Betöltjük a ragut, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások