Hozzávalók
- 2 db kacsamell
- só, bors
- 2 - 3 ág kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
A mázhoz
- 2 - 3 ek szójaszósz
- 2 - 3 ek méz
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
- 1 db mandarin héja és leve
- 1 szem csillagánizs
- 0.25 tk őrölt édesköménymag
- 1 dl víz
A sült céklához
- 2 db cékla
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 2 ág kakukkfű
A cukorborsóhoz
- 3 - 4 ek kacsamellből kisült zsír
- 220 g cukorborsó
- só, bors
- 1 marék mandula
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
A tálaláshoz
- 1 csokor friss koriander
Hozzávalók
- 2 db kacsamell
- só, bors
- 2 - 3 ág kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
A mázhoz
- 2 - 3 ek szójaszósz
- 2 - 3 ek méz
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
- 1 db mandarin héja és leve
- 1 szem csillagánizs
- 0.25 tk őrölt édesköménymag
- 1 dl víz
A sült céklához
- 2 db cékla
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 2 ág kakukkfű
A cukorborsóhoz
- 3 - 4 ek kacsamellből kisült zsír
- 220 g cukorborsó
- só, bors
- 1 marék mandula
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
A tálaláshoz
- 1 csokor friss koriander
A mázhoz az alapanyagokat szirup állagúra főzzük egy gyorsforralóban, majd félretesszük.
A céklákat fóliába tekerve 1 gerezd fokhagymával, sóval, kakukkfűvel 180 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően kb. 40-60 perc alatt puhára sütjük, majd kivesszük, meghámozzuk és cikkekre vágjuk.
A kacsamellek bőrét beirdaljuk, vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk bele, és egy hideg serpenyőben, alacsony hőfokon elkezdjük bőrével lefelé pirítani úgy, hogy a kiolvadt zsírt folyamatosan leöntjük róla. Amikor a bőr már ropogós, akkor megfordítjuk a melleket, és nagyobb hőfokon kérgesítjük. Hozzádobjuk a kakukkfüvet és a fokhagymát, majd félrehúzzuk, ismét a bőrével lefelé fordítjuk, megkenjük a mázzal, és a 180 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően, kb. 10 perc alatt rózsaszínre sütjük. Kivesszük, átkenjük a mázzal mindenhol, és pihentetjük legalább 5 percig.
A cukorborsót és a mandulát 1 gerezd fokhagymával és ízlés szerint egy kevés chilivel közepes hőfokon elkezdjük pirítani a kacsazsíron. Öntünk rá a kacsából pihentetés közben kifolyt szaftból, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A cukorborsókat enyhén roppanósra hagyjuk, az egész folyamat kb. 5-10 perc.
A kacsamelleket téglalapra, majd félbevágjuk, és tálalunk: csorgatunk egy kis mázat a tányérra, szedünk mellé a céklából és a cukorborsóból, és friss korianderrel díszítjük.
Ha tetszett a ragacsos rozé kacsamell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!