Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

2
főre
+
2 db kacsamell
só, bors
2 - 3 ág kakukkfű
1 gerezd fokhagyma

A mázhoz

2 - 3 ek szójaszósz
2 - 3 ek méz
1 gerezd fokhagyma
bors
1 db mandarin héja és leve
1 szem csillagánizs
0.25 tk őrölt édesköménymag
1 dl víz

A sült céklához

2 db cékla
2 gerezd fokhagyma
2 ág kakukkfű

A cukorborsóhoz

3 - 4 ek kacsamellből kisült zsír
220 g cukorborsó
só, bors
1 marék mandula
1 gerezd fokhagyma
1 db chili

A tálaláshoz

1 csokor friss koriander
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ragacsos rozé kacsamell mandulás cukorborsóval

Valami mást próbálnátok karácsonyra? Ázsiai ízvilágú, kicsit ragacsos, kicsit ropogós, de annál rózsaszínebb kacsamellet hoztam nektek, ami remélhetőleg egy új élményt ad az ünnepekre.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
2 db kacsamell
só, bors
2 - 3 ág kakukkfű
1 gerezd fokhagyma

A mázhoz

2 - 3 ek szójaszósz
2 - 3 ek méz
1 gerezd fokhagyma
bors
1 db mandarin héja és leve
1 szem csillagánizs
0.25 tk őrölt édesköménymag
1 dl víz

A sült céklához

2 db cékla
2 gerezd fokhagyma
2 ág kakukkfű

A cukorborsóhoz

3 - 4 ek kacsamellből kisült zsír
220 g cukorborsó
só, bors
1 marék mandula
1 gerezd fokhagyma
1 db chili

A tálaláshoz

1 csokor friss koriander
Bevásárlólistához adom

A mázhoz az alapanyagokat szirup állagúra főzzük egy gyorsforralóban, majd félretesszük. 

A céklákat fóliába tekerve 1 gerezd fokhagymával, sóval, kakukkfűvel 180 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően kb. 40-60 perc alatt puhára sütjük, majd kivesszük, meghámozzuk és cikkekre vágjuk. 

A kacsamellek bőrét beirdaljuk, vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk bele, és egy hideg serpenyőben, alacsony hőfokon elkezdjük bőrével lefelé pirítani úgy, hogy a kiolvadt zsírt folyamatosan leöntjük róla. Amikor a bőr már ropogós, akkor megfordítjuk a melleket, és nagyobb hőfokon kérgesítjük. Hozzádobjuk a kakukkfüvet és a fokhagymát, majd félrehúzzuk, ismét a bőrével lefelé fordítjuk, megkenjük a mázzal, és a 180 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően, kb. 10 perc alatt rózsaszínre sütjük. Kivesszük, átkenjük a mázzal mindenhol, és pihentetjük legalább 5 percig. 

A cukorborsót és a mandulát 1 gerezd fokhagymával és ízlés szerint egy kevés chilivel közepes hőfokon elkezdjük pirítani a kacsazsíron. Öntünk rá a kacsából pihentetés közben kifolyt szaftból, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A cukorborsókat enyhén roppanósra hagyjuk, az egész folyamat kb. 5-10 perc. 

Ragacsos rozé kacsamell mandulás cukorborsóval

A kacsamelleket téglalapra, majd félbevágjuk, és tálalunk: csorgatunk egy kis mázat a tányérra, szedünk mellé a céklából és a cukorborsóból, és friss korianderrel díszítjük.

Ha tetszett a ragacsos rozé kacsamell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások