Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
20 g vaj
2 - 3 ek zsemlemorzsa
7 db krumpli
6 - 8 db tojás
200 - 250 g lángolt kolbász
só, bors
150 - 200 g tejföl
70 - 80 g sajt (trappista)

A besamelhez

50 g vaj
50 g liszt
500 ml tej
só, fehér bors
2 csipet frissen reszelt szerecsendió
1 gerezd fokhagyma
2 - 3 ek tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Zé-féle rakott krumpli

Folytatódik a legjobb rakott kaják sorozat, és persze, hogy nem fordulhat elő, hogy a rakott krumpli kimaradjon a sorból, úgyhogy most megmutatom a kedvenc változatomat, ami felturbózott besamellel készül!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
20 g vaj
2 - 3 ek zsemlemorzsa
7 db krumpli
6 - 8 db tojás
200 - 250 g lángolt kolbász
só, bors
150 - 200 g tejföl
70 - 80 g sajt (trappista)

A besamelhez

50 g vaj
50 g liszt
500 ml tej
só, fehér bors
2 csipet frissen reszelt szerecsendió
1 gerezd fokhagyma
2 - 3 ek tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A krumplit mikróban megpuhítjuk, a tojást 10 perc alatt keményre főzzük, majd mindkettőt megpucoljuk, felszeleteljük. A besamelhez a felolvasztott vajban elkeverjük a lisztet, felöntjük a tejjel, csomómentesre főzzük, fűszerezzük, belenyomjuk a fokhagymát és belekeverjük a tejfölt.

Ezután egy közepes tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával és elkezdjük rétegezni: besamel, krumpli, tojás, kolbász, sajt, besamel, krumpli,tojás,kolbász végül pedig a tejföl. Megszórjuk egy adag zsemlemorzsával és 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Zé-féle rakott krumpli

Ha tetszett a Zé-féle rakott krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások