Hozzávalók
- 200 g lencse
- 100 g füstölt kenyérszalonna
- 150 g füstölt sertéshús (pl. comb vagy karaj)
- 150 g füstölt kolbász
- 4 - 6 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma (kb. 140 g)
- 1 ek pirospaprika
- 500 g vágott savanyú káposzta
- só, bors
- 4 db babérlevél
- 150 g tejföl
- 1 - 1 ½ ek liszt
Hozzávalók
- 200 g lencse
- 100 g füstölt kenyérszalonna
- 150 g füstölt sertéshús (pl. comb vagy karaj)
- 150 g füstölt kolbász
- 4 - 6 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma (kb. 140 g)
- 1 ek pirospaprika
- 500 g vágott savanyú káposzta
- só, bors
- 4 db babérlevél
- 150 g tejföl
- 1 - 1 ½ ek liszt
A korhelyleveshez a lencsét beáztatjuk 1-2 órára. A szalonnát kis, kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk, és egy lábasban kipirítjuk a zsírját. Mehet rá a 2-3 cm-es kockákra vágott füstölt hús és a felkarikázott kolbász. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a finomra vágott hagymát, majd lepirítjuk. Ezután megszórjuk a pirospaprikával, aláöntünk 200 ml vizet, és így főzzük 30 percet.
Ha visszapirult zsírjára, hozzáadunk 3 liter forró vizet, és beleszórjuk a savanyú káposztát, valamint a leszűrt lencsét. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, és addig főzzük, amíg a lencse megpuhul (ez fajtától függően kb. 30 perc).
Végül a tejfölt és a lisztet 100 ml vízzel simára keverjük, és hőkiegyenlítéssel hozzáadva, ezzel sűrítjük a levesünket.
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Ha tetszett a korhelyleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!