Hirdetés
Bespájzolva

Sült kacsamell körtével és zellerpürével

Hozzávalók

2
főre
+

A kacsamellhez

2 db kacsamell (450-500 g)
80 g vaj
2 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring

A kéksajtos zellerpüréhez

1 db zeller
300 ml tejszín
300 ml tej
100 g márványsajt
30 g vaj

A vörösboros körtéhez

1 db körte
300 ml vörösbor
1 - 2 szem csillagánizs
1 ág rozmaring
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sült kacsamell körtével és zellerpürével

Jól bevált kombó a hús, püré párosítás. De azt is lehet izgalmasan, és még egészségesen is csinálni. Megkockáztatom, hogy ez a püré nálam veri a krumplis változatot.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A kacsamellhez

2 db kacsamell (450-500 g)
80 g vaj
2 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring

A kéksajtos zellerpüréhez

1 db zeller
300 ml tejszín
300 ml tej
100 g márványsajt
30 g vaj

A vörösboros körtéhez

1 db körte
300 ml vörösbor
1 - 2 szem csillagánizs
1 ág rozmaring
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A körtét megpucoljuk, és 6 részre vágjuk. Beledobjuk a borba, majd elkezdjük forralni a csillagánizzsal és egy ág rozmaringgal. 5 perc főzés után félretesszük. Ne vegyük ki a körtét a borból, hadd színezze meg a gyümölcsöt.      

A püréhez a zellert megpucoljuk, feldaraboljuk, és a tejszín és tej keverékében puhára főzzük, sózzuk. Amikor megpuhult a zeller, leszűrjük, de úgy, hogy a főzőlé megmaradjon. A zellert turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a márványsajtot, 30 gramm vajat és pürésítjük. Ha túl sűrű a püré, adunk hozzá a tejszínes keverékből. Ha szükséges, sózzuk.

A kacsamellek bőrös oldalát beirdaljuk, ügyelve arra, hogy a húsba ne vágjunk bele. Megsózzuk, majd hideg serpenyőben, bőrös felével lefelé elkezdjük sütni. Kacsa esetében ne tegyünk olajat a serpenyőbe. Amikor szépen megpirult a bőr, megfordítjuk a melleket, és a másik felét, majd az oldalait is kérgesítjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 9-13 percre. Ez függ a kívánt készültségi szinttől, illetve a mellek méretétől. Ha letelt az idő, kivesszük a húst a sütőből, és pihentetjük legalább 5 percet. 

Egy serpenyőben felolvasztunk kb. 80 gramm vajat, beledobunk egy szál rozmaringot, két gerezd fokhagymát és az aromatizált vajjal locsolgatjuk a húst. Kivesszük a serpenyőből, és szeletelés előtt ismét hagyjuk legalább 5 percet pihenni. A kacsát ezután felvágjuk, és a zellerpürével, illetve a vörösboros körtével tálaljuk.

Sült kacsamell körtével és zellerpürével
Sült kacsamell körtével és zellerpürével

Ha tetszett a sült kacsamell körtével és zellerpürével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások