Hirdetés
Green Kitchen

Tányérhús tepsis krumplival és tormás póréhagymaszósszal

Hozzávalók

4
főre
+

A leveshez

600 g marha húsos csont
800 g marha stefánia
3 szál sárgarépa
1 csokor petrezselyem
1 szál fehérrépa
1 db zeller
1 szál póréhagyma
3 fej vöröshagyma
5 - 6 gerezd fokhagyma
só, bors
babérlevél

A körethez

600 g krumpli
30 ml olaj
3 ág rozmaring
só, bors
150 ml alaplé a levesből

A mártáshoz

1 szál póréhagyma
50 g vaj
2 gerezd fokhagyma a levesből
200 ml alaplé a levesből
100 ml fehérbor
2 ek ecetes torma
100 ml tejszín
cukor ízlés szerint
ecet ízlés szerint
1 ek mustár
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Tányérhús tepsis krumplival és tormás póréhagymaszósszal

Habár mindenhol a fartő használatát ajánlják, én megfogadtam Lajos tanácsát, és stefániából főztem meg. Ebben az a jó, hogy kevésbé lehet szétfőzni, és szaftos a közepén húzódó ín kollagéntartalma miatt.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A leveshez

600 g marha húsos csont
800 g marha stefánia
3 szál sárgarépa
1 csokor petrezselyem
1 szál fehérrépa
1 db zeller
1 szál póréhagyma
3 fej vöröshagyma
5 - 6 gerezd fokhagyma
só, bors
babérlevél

A körethez

600 g krumpli
30 ml olaj
3 ág rozmaring
só, bors
150 ml alaplé a levesből

A mártáshoz

1 szál póréhagyma
50 g vaj
2 gerezd fokhagyma a levesből
200 ml alaplé a levesből
100 ml fehérbor
2 ek ecetes torma
100 ml tejszín
cukor ízlés szerint
ecet ízlés szerint
1 ek mustár
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A csontokat és a húst jól átmossuk, és ha kell, a húst megtisztítjuk. A csontokat tepsiben 220 fokon 20-30 perc alatt barnára sütjük, majd egy nagy fazékba tesszük, és hideg vízzel felöntve lassan felforraljuk. Lehabozzuk, majd beletesszük a húst is, és gyöngyözve tovább főzzük. Ismét lehabozzuk.

A zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és egészben a levesbe tesszük. Ekkor sózzuk, borsozzuk és belerakjuk a babérlevelet. Gyöngyözve a hús puhulásáig főzzük, ez 2-2,5 óra hosszát tart.

Két óra elteltével a tepsis krumplihoz felcikkezzük a krumplit, összeforgatjuk az olajjal, az apróra vágott rozmaringgal, sóval és borssal, majd sütőpapírral borított tepsibe rakjuk. Egy merőkanálnyi, kb. 150 ml levessel együtt 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 35-40 perc alatt ropogósra sütjük.

A mártáshoz a póréhagymát felszeleteljük, és megpirítjuk a vajon. Mellédobjuk a fokhagymát, felöntjük a fehérborral és a levessel, két evőkanál tormát teszünk bele, felforraljuk, beleöntjük a tejszínt, és botmixerrel leturmixoljuk. Hozzákeverjük a mustárt és az aprított petrezselymet. Ha kell, cukorral és ecettel utánaízesítünk.

Ha a hús és a zöldségek is megpuhultak a levesben, kivesszük őket, a levet átszűrjük, és annyit öntünk a húsra, hogy ellepje. (Ha maradna belőle, a lében tegyétek hűtőbe, mert így szaftosabb marad.)

Tálaláskor felszeleteljük a húst, és a lében óvatosan visszamelegítjük. Külön edénykében a vele főtt zöldségeket, a mártást és a krumplit is mellé kínáljuk.

Tányérhús tepsis krumplival és tormás póréhagymaszósszal
Tányérhús tepsis krumplival és tormás póréhagymaszósszal

Ha tetszett a tányérhús receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a marhaságok is érdekelhetnek:

Szilvalekváros marhalábszár

Olaszos marharagu

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások