A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 450 g vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 6 - 8 gerezd fokhagyma
- 1 ½ kg marhalábszár letisztítva
- 100 g sertészsír
- só
- 2 púpozott tk őrölt kömény
- 1 ½ l marhaalaplé
- 2 púpozott ek pirospaprika
- 1 púpozott tk durvára őrölt bors
- 240 - 300 g szilvalekvár
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 450 g vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 6 - 8 gerezd fokhagyma
- 1 ½ kg marhalábszár letisztítva
- 100 g sertészsír
- só
- 2 púpozott tk őrölt kömény
- 1 ½ l marhaalaplé
- 2 púpozott ek pirospaprika
- 1 púpozott tk durvára őrölt bors
- 240 - 300 g szilvalekvár
Első lépésként előkészítjük a zöldségeket: felkockázzuk a hagymát, kettévágjuk a paradicsomot és a paprikát, és apróra vágjuk a megroppantott fokhagymát. A húst alaposan megtisztítjuk, levágjuk róla a zsíros részeket, és nagy, féltenyérnyi darabokra vágjuk.
A zsírban – vagy más választott zsiradékban – megpirítjuk a félbevágott paradicsomot. Ha már kezd karamellizálódni, hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a paprikát, majd a finomra vágott vöröshagymát, megsózzuk, és hagyjuk aranysárgára pirulni. Hozzáadjuk a köményt, kevés alaplevet öntünk rá, majd rászórjuk a pirospaprikát és a borsot is.
Így pároljuk vagy tíz percig, aztán rátesszük a húst, és addig pároljuk, míg elveszti a vörös színét. Ekkor hozzáadjuk a szilvalekvárt. Az a jó választás, ha magas gyümölcs- és alacsony cukortartalma van!
A főzési idő részben a hús függvénye, de 3 és 4 óra között várható, amíg vajpuhára készül. Főzés közben gyakran kevergetjük, és pótoljuk az elpárolgott alaplevet. Ha elfogyna, vízzel is kiegészítjük. Köret gyanánt krumplipürét ajánlunk, amiből ezerféle változatot találtok az oldalon.
Ha tetszett a szilvalekváros marhalábszár receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!