Hirdetés
Green Kitchen

Hozzávalók

8 - 10
főre
+
450 g vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
6 - 8 gerezd fokhagyma
1 ½ kg marhalábszár letisztítva
100 g sertészsír
2 púpozott tk őrölt kömény
1 ½ l marhaalaplé
2 púpozott ek pirospaprika
1 púpozott tk durvára őrölt bors
240 - 300 g szilvalekvár
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Szilvalekváros marhalábszár

Sokszor mondjuk, hogy gyümölcs és hús jól megférnek egymás mellett, így arra biztatunk titeket, hogy bátran próbáljátok ki, csalódás biztos nem fog érni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

8 - 10
főre
+
450 g vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
6 - 8 gerezd fokhagyma
1 ½ kg marhalábszár letisztítva
100 g sertészsír
2 púpozott tk őrölt kömény
1 ½ l marhaalaplé
2 púpozott ek pirospaprika
1 púpozott tk durvára őrölt bors
240 - 300 g szilvalekvár
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Első lépésként előkészítjük a zöldségeket: felkockázzuk a hagymát, kettévágjuk a paradicsomot és a paprikát, és apróra vágjuk a megroppantott fokhagymát. A húst alaposan megtisztítjuk, levágjuk róla a zsíros részeket, és nagy, féltenyérnyi darabokra vágjuk.

A zsírban – vagy más választott zsiradékban – megpirítjuk a félbevágott paradicsomot. Ha már kezd karamellizálódni, hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a paprikát, majd a finomra vágott vöröshagymát, megsózzuk, és hagyjuk aranysárgára pirulni. Hozzáadjuk a köményt, kevés alaplevet öntünk rá, majd rászórjuk a pirospaprikát és a borsot is.

Így pároljuk vagy tíz percig, aztán rátesszük a húst, és addig pároljuk, míg elveszti a vörös színét. Ekkor hozzáadjuk a szilvalekvárt. Az a jó választás, ha magas gyümölcs- és alacsony cukortartalma van!

A főzési idő részben a hús függvénye, de 3 és 4 óra között várható, amíg vajpuhára készül. Főzés közben gyakran kevergetjük, és pótoljuk az elpárolgott alaplevet. Ha elfogyna, vízzel is kiegészítjük. Köret gyanánt krumplipürét ajánlunk, amiből ezerféle változatot találtok az oldalon.

szilvalekváros marhalábszár vajas krumplipürével
Szilvalekváros marhalábszár vajas krumplipürével

Ha tetszett a szilvalekváros marhalábszár receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Lassan sült marhalábszár

Szilvalekváros marhapörkölt

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások