Hirdetés

Hozzávalók

8 - 10
főre
+
Hozzávaló kipipálva
450 g vöröshagyma
Hozzávaló kipipálva
1 db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 db paprika
Hozzávaló kipipálva
6 - 8 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 ½ kg marhalábszár letisztítva
Hozzávaló kipipálva
100 g sertészsír
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
2 púpozott tk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
1 ½ l marhaalaplé
Hozzávaló kipipálva
2 púpozott ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 púpozott tk durvára őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
240 - 300 g szilvalekvár
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Szilvalekváros marhalábszár

Sokszor mondjuk, hogy gyümölcs és hús jól megférnek egymás mellett, így arra biztatunk titeket, hogy bátran próbáljátok ki, csalódás biztos nem fog érni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
21
Hirdetés

Hozzávalók

8 - 10
főre
+
Hozzávaló kipipálva
450 g vöröshagyma
Hozzávaló kipipálva
1 db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 db paprika
Hozzávaló kipipálva
6 - 8 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 ½ kg marhalábszár letisztítva
Hozzávaló kipipálva
100 g sertészsír
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
2 púpozott tk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
1 ½ l marhaalaplé
Hozzávaló kipipálva
2 púpozott ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 púpozott tk durvára őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
240 - 300 g szilvalekvár
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Első lépésként előkészítjük a zöldségeket: felkockázzuk a hagymát, kettévágjuk a paradicsomot és a paprikát, és apróra vágjuk a megroppantott fokhagymát. A húst alaposan megtisztítjuk, levágjuk róla a zsíros részeket, és nagy, féltenyérnyi darabokra vágjuk.

A zsírban – vagy más választott zsiradékban – megpirítjuk a félbevágott paradicsomot. Ha már kezd karamellizálódni, hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a paprikát, majd a finomra vágott vöröshagymát, megsózzuk, és hagyjuk aranysárgára pirulni. Hozzáadjuk a köményt, kevés alaplevet öntünk rá, majd rászórjuk a pirospaprikát és a borsot is.

Így pároljuk vagy tíz percig, aztán rátesszük a húst, és addig pároljuk, míg elveszti a vörös színét. Ekkor hozzáadjuk a szilvalekvárt. Az a jó választás, ha magas gyümölcs- és alacsony cukortartalma van!

A főzési idő részben a hús függvénye, de 3 és 4 óra között várható, amíg vajpuhára készül. Főzés közben gyakran kevergetjük, és pótoljuk az elpárolgott alaplevet. Ha elfogyna, vízzel is kiegészítjük. Köret gyanánt krumplipürét ajánlunk, amiből ezerféle változatot találtok az oldalon.

szilvalekváros marhalábszár vajas krumplipürével
Szilvalekváros marhalábszár vajas krumplipürével

Ha tetszett a szilvalekváros marhalábszár receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Lassan sült marhalábszár

Szilvalekváros marhapörkölt

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?