Tepsis pulykamell

Hozzávalók

4
főre
+
500 g krumpli
4 fej hagyma
4 szál répa
só, bors
2 ág friss rozmaring
6 - 8 ág friss kakukkfű
500 ml zöldségalaplé
1 csokor friss petrezselyem

A pulykamellhez

500 g pulykamell
4 ek mustár
3 ek balzsamecet
só, bors
2 - 3 ek olaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tepsis pulykamell

Ez egy igazi megúszós vacsi, kevés előkészülettel, és tényleg óriási a variációs lehetőség, hogy mit tesztek bele. A zöldségeket a legegyszerűbb, ha aszerint válogatjátok össze, amit otthon találtok.
Kipróbáltam, jóóó lett!
42
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g krumpli
4 fej hagyma
4 szál répa
só, bors
2 ág friss rozmaring
6 - 8 ág friss kakukkfű
500 ml zöldségalaplé
1 csokor friss petrezselyem

A pulykamellhez

500 g pulykamell
4 ek mustár
3 ek balzsamecet
só, bors
2 - 3 ek olaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A pulykamellet felszeleteljük, összekeverjük a többi hozzávalóval, majd pár evőkanál olajon, oldalanként 2 perc alatt hirtelen megsütjük. Egy nagy tepsire pakoljuk a kis kockákra vágott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk friss fűszerekkel, ráöntjük az alaplevet, rárakjuk a pulykamellet, lefedjük alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük.

Tepsis pulykamell
Tepsis pulykamell

Ezután levesszük a fóliát, a húsokat félrehúzzuk, hogy a zöldségek is kicsit meg tudjanak pirulni, és még 20 percet sütjük, de előtte leöntjük alóla a szaftot. A szaftot egy gyorsforralóban leredukáljuk, és ha megsült a hús, megkenjük vele, és friss petrezselyemmel tálaljuk.

Ha tetszett a tepsis pulykamell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások