Hirdetés

Vaddisznópörkölt

Hozzávalók

6
főre
+

A pörkölthöz

Hozzávaló kipipálva
100 g sertészsír
Hozzávaló kipipálva
½ db paprika
Hozzávaló kipipálva
½ db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
3 - 4 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
200 g hagyma
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
2 ½ ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 ág kakukkfű
Hozzávaló kipipálva
1 kg vaddisznólapocka
Hozzávaló kipipálva
350 ml száraz vörösbor
Hozzávaló kipipálva
250 g erdeigomba-mix vagy ördögszekérgomba
Hozzávaló kipipálva
1 ek keményítő

A burgonyafánkhoz

Hozzávaló kipipálva
600 g krumpli (tisztítva)
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
10 g friss élesztő
Hozzávaló kipipálva
100 g rétesliszt
Hozzávaló kipipálva
100 g liszt
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
2 marék mandula (szeletelt)
Hozzávaló kipipálva
bő olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Vaddisznópörkölt

Ha járnánk vadászni, biztosan sok ilyen finom pörköltet készítenénk, de azért ünnepi ételnek is tökéletes megoldás.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+

A pörkölthöz

Hozzávaló kipipálva
100 g sertészsír
Hozzávaló kipipálva
½ db paprika
Hozzávaló kipipálva
½ db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
3 - 4 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
200 g hagyma
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
2 ½ ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 ág kakukkfű
Hozzávaló kipipálva
1 kg vaddisznólapocka
Hozzávaló kipipálva
350 ml száraz vörösbor
Hozzávaló kipipálva
250 g erdeigomba-mix vagy ördögszekérgomba
Hozzávaló kipipálva
1 ek keményítő

A burgonyafánkhoz

Hozzávaló kipipálva
600 g krumpli (tisztítva)
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
10 g friss élesztő
Hozzávaló kipipálva
100 g rétesliszt
Hozzávaló kipipálva
100 g liszt
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
2 marék mandula (szeletelt)
Hozzávaló kipipálva
bő olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A vaddisznópörkölt alapjához egy nagyobb lábasban felforrósítjuk a zsírt, majd elkezdjük pirítani a paprikát és a paradicsomot. Ha kezd barnulni, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a finomra vágott hagymát. Sózzuk, és addig pirítjuk, amíg a hagyma kezd megkaramellizálódni.

Aláöntünk 50 ml vizet, majd megszórjuk a pirospaprikával, a köménnyel, a borssal, és beletesszük a kakukkfűágakat is. Hamar elpárolódik ez a kevés víz, így most 200 ml-t öntünk alá, és addig főzzük az alapot, amíg teljesen visszapárolódik.

Rátesszük a nagyobb, kb. 4 cm-es kockákra vágott húst. Felöntjük a vörösborral és annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, kicsit rásózunk, és így pároljuk készre. Az elkészítési idő akár 2-2,5 óra is lehet, ez függ az állat korától, úgyhogy alkalmanként ellenőrizzük. A folyadék mennyiségét közben pótoljuk úgy, hogy éppen ellepje a húst.

A gombákat csak akkor daraboljuk, ha nagyobbak, majd száraz, forró serpenyőben, só nélkül készre pirítjuk. Mikor megpuhult a hús, hozzáadjuk a gombát is, a keményítőt elkeverjük 50 ml vízben, majd ezzel sűrítjük a vaddisznópörkölt szaftját.

vaddisznoporkolt
Vaddisznópörkölt

A burgonyafánkhoz

Közben a burgonyát bő, sós vízben puhára főzzük, majd ha leszűrtük, azonnal átnyomjuk burgonyanyomón. Ha a krumpli langyosra hűlt, belemorzsoljuk az élesztőt, majd összekeverjük a kétfajta liszttel és a tojással, ízlés szerint megsózzuk, és 30-40 percig pihentetjük.

Mikor kellően fellazult a tészta szerkezete, az olajat felforrósítjuk a sütéshez. A mandulát egy lapos tálba szórjuk, majd az olajba mártott evőkanállal nagyobb méretű “galuskákat” formázunk a masszából, amit a mandulára teszünk, és óvatosan megforgatjuk benne. 

150-160 fokos olajban kezdjük sütni, amit rögtön feltekerünk, hogy 170-180 fokosra melegedjen, és amikor a fánkok kívülről már kezdenek pirulni, visszavesszük az eredetire a hőmérsékletet, így vissza is hűl, mire sütjük a következő kört. A kész fánkokat rácsra vagy törlőpapírra szedjük, majd a vaddisznópörkölttel tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 150 perc

Ha tetszett a vaddisznópörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Meg több brutális pörköltrecept:

Étcsokis marhapörkölt kakukkfüves nokedlivel

Kínai sertéspörkölt bográcsban

Pusztapörkölt marhacombból

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?