A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 80 g sertészsír
- 800 g sertéscomb
- 2 ek daráltpaprika-krém
- 1 ek pritamin paprika
- 1 tk fűszerkömény
- 2 ek fűszerpaprika
- 1 üveg hagymás lecsó (680 g-os kiszerelés)
- kb. 3 l víz
- 2 csokor friss petrezselyem
- só, bors
- 2 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 2 szál fehérrépa (100 g/szál)
- ½ db zellergumó (500 g/db)
- 1 ek mustár
- 350 g tisztított burgonya
- 175 g tejföl
- 25 g finomliszt
- 2 konzerv tarkabab (420 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 500 g rusztikus kenyér
- 175 g tejföl
- 1 db hegyes-erős paprika
- ½ csokor friss petrezselyem
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 80 g sertészsír
- 800 g sertéscomb
- 2 ek daráltpaprika-krém
- 1 ek pritamin paprika
- 1 tk fűszerkömény
- 2 ek fűszerpaprika
- 1 üveg hagymás lecsó (680 g-os kiszerelés)
- kb. 3 l víz
- 2 csokor friss petrezselyem
- só, bors
- 2 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 2 szál fehérrépa (100 g/szál)
- ½ db zellergumó (500 g/db)
- 1 ek mustár
- 350 g tisztított burgonya
- 175 g tejföl
- 25 g finomliszt
- 2 konzerv tarkabab (420 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 500 g rusztikus kenyér
- 175 g tejföl
- 1 db hegyes-erős paprika
- ½ csokor friss petrezselyem
Zsírt melegítünk egy fazékban, és erős hőfokon, kb. 3 perc alatt lepirítjuk rajta a 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágott sertéscombot. Amikor szép pörzsanyag keletkezett a húson, hozzáadjuk a paprikakrémet, a pritamin paprikát, a köményt, a fűszerpaprikát, majd fél perc pirítás után a lecsót is. Felöntjük 600 ml vízzel.
Amikor felforrt, hozzáadjuk a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, majd időnként megkeverve és a vizet pótolva addig főzzük, amíg a hús kb. 85%-ban meg nem puhul. Én 2 x 200 ml vizet pótoltam a főzési idő alatt a húson, de ez eltérhet attól függően, hogy mennyire forr, illetve milyen gyorsan puhul meg a hús.
Amikor a hús szinte teljesen puha, hozzáadjuk a kb. 5 centis hasábokra vágott sárga- és fehérrépát és a szintén hasábokra vágott zellert is. Beletesszük a levesbe a mustárt is, és amikor a zöldségek elkezdenek megpuhulni (5-10 perc), mehet a fazékba a kb. 2 centis kockákra vágott krumpli is. Addig főzzük a levest, amíg a zöldségek és a hús teljesen meg nem puhulnak. Ez az idő kb. 15 perc. Ekkor hozzáadjuk a lecsöpögtetett babkonzervet is, majd behabarjuk a levest.
Habarás:
A habaráshoz a tejfölhöz adjuk a lisztet, egy szűrőn át kanalazunk rá 2 evőkanálnyit a léből, és egy habverő segítségével csomómentesre keverjük, majd belecsurgatjuk a levesbe. Egyet forralunk rajta és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Tálaláskor kanalazunk rá egy evőkanálnyi tejfölt, igény szerint teszünk rá pár karika hegyes-erős paprikát, megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel, és friss kenyérrel tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 1 óra 40 perc
Ha tetszett a bableves sertéscombból receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramonés Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!