Felzabáltuk videók

Struccburger?Nedugdafejedahomokba,amígnempróbáltad,hiszenittazidejefelzabálniAGrundot!

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Igaz, nem a Pál, hanem a Nagy Templom utcában jártunk, de így is sikerült A Grundon kikötnünk. Viszont ez esetben nem egy elhagyatott telepről van szó, hanem egy igazán különleges létesítményről, amit nehéz lenne mindössze egy szóval illetni. Kocsma, közösségi tér, rendezvényhelyszín és egy csomó finom étel lelőhelye!

A Grundot aligha kell bemutatni, hiszen ez a fővárosiak közkedvelt helye, ha nagy baráti találkozókról, szülinapokról, céges csapatépítőkről, vagy egy laza iszogatásról van szó. Nem csoda, mert a hely atmoszférája magával ragadja az embert. Mi délután négy előtt érkeztünk, de ötre a csendes kis placcból egy igazi nyüzsgő, életteli spot lett, tele nevetéssel és koccintással. A Grund azért is remek választás, mert szinte mindenki meg tudja találni a számára legkomfortosabb közeget. Hűsölhetsz a hatalmas hátsó kerthelyiségben, vagy élvezheted a nyüzsgést bentről, esetleg elvonulhatsz a társaságoddal az egyik emeleti terembe, netán szemmel tarthatod a legkisebbeket a játszótéren. 

Grund kitchen 

Azonban a jobbnál jobb koktélok és kedvező árú italok mellett nem szabad megfeledkezni A Grund konyhájáról sem, ami rengeteg meglepetést tartogat. A menün lévő ételek helyben készülnek és tökéletesek csipegetésre, vagy akár egy nagy lakmározásra is. Főleg street foodban utaznak, hiszen ez illik a legjobban a hely hangulatához. Nincs mismásolás, csak cuccos szendvicsek, szaftos tacók és ínycsiklandó nassolnivalók, amiket egyszerűen kézzel is tudsz enni. A tulajok ugyanis fontosnak tartják, hogy az étlap hozza a minőséget, de a laza “A Grund hangulatot” is. 

Rántott kovászos uborka

A sort egy igazi különlegességgel kezdtük, a rántott kovászos uborkával. Meglepetés volt, hogy hosszúkás formában érkezett az asztalhoz, és nem egészben rántották ki. A csíkoknak egy kapros-tejfölös mártás adott ágyat, ami remekül passzolt az ételhez és nagyon kellemesen lehűtötte a forró darabokat. A kesernyés uborka és a sós pankó bunda ízkavalkádja, kiegészülve a krémes mártással, pont megfelel egy nyárias harapnivalónak. 

grund-kepek-10-scaled
Rántott kovászos uborka (Fotó: Rabi Bence)

Strucchamburger

Nem tudtunk sokáig várni ezzel az extra hambival, így kötelező volt másodikként kikérni. A Grundban ugyanis különlegesség a strucchússal való főzés, sütés, aminek a gondolata először akkor ötlött fel, mikor javában tombolt a marhafertőzés. Prioritás volt, hogy találjanak egy olyan alternatívát, ami fenntartható és egészséges, de ugyanolyan finom, mint a megszokott marha. Így fedezték fel a jászberényi struccfarmot, ahol minőségi, gyógyszermentes állatokat nevelnek.

Nekem a hamburger kinézetre kicsit egy smash burgerre emlékeztetett, a jól átsütött széleivel, de csupán látványból egyáltalán nem tudtam volna megmondani, hogy ez struccból készült. Baráti adag, szuperül elfér a kézben és nem is kell kitörnie az embernek az állkapcsát, ha harapni szeretne belőle. Na de akkor milyen is a strucchús? Őszintén, nagyon finom! Kevésbé zsíros, könnyedebb, mint a megszokott hamburgerhús, és A Grund elkészítésében kellemesen fűszeres.

A burger másik sztárjáról sem szabad megfeledkezni, ami a fetás, ajváros szósz, mivel ez teljesen feldobja az ételt. A burger természetesen sült krumplival érkezett és mi három házi szószt is kértünk mellé, amivel egyszerűen nem lehet betelni. Ha ti is itt jártok, mindenképpen kérjetek a titkos grund szószból, a baconnaise-ből és a paradicsomsalsából. 

grund-kepek-7-2-scaled
Strucchamburger (Fotó: Rabi Bence)

Egy csipet Mexikó

A kóstolás viszont itt korántsem ért véget, hiszen még javában érkeztek ételek az asztalra. Az egyik közülük az Al Pastor és a Birria taco, ugyanis A Grund mexikói ízekben is utazik. Az Al Pastor egy ananászos malacragus, paradicsomos kombináció, amit ajánlott egy kis csípőssel is megspékelni, hiszen így hozza ki igazán a benne lakozó ízeket. A Birria, azaz a hosszan főtt marhás változat, az egyik legnépszerűbb tacófajta.

Itt kukoricasalsa is került bele, ami remek édes ízt adott az amúgy intenzív húsos fogásnak. Mind a kettő taco felülmúlta az elképzeléseinket, hiszen a puha tortillára olvasztott sajt és az omlós, szaftos húsok bebizonyították, hogy ezek nemcsak egyszerű utánzatok, hanem ígéretes kísérletek a mexikói gasztronómia megidézésére. 

grund-kepek-2-2-scaled
Al Pastor és a Birria taco (Fotó: Rabi Bence)

Antoni B. szendvics

Anthony Bourdain neve ismerős lehet azok számára, akik magabiztosan mozognak a gasztronómia világában, vagy egy kicsit is érdeklődnek a konyhai folyamatok iránt. De tudtad, mi volt a híres sztárszakács és író kedvenc szendvicse? Ha nem, akkor A Grundban könnyen megkóstolhatod! Mi is így tettünk, és közelebbről megismertük ezt a felhőbuciba zárt, olasz mortadellás, mustáros, sajtos kavalkádot. Szaftos, ízletes és remek döntés ezt rendelni, ha a kelleténél több italt kértetek az asztalhoz. 

grund-kepek-1-2-scaled
Antoni B. szendvics (Fotó: Rabi Bence)

Brassói krokett

A brassói krokett a spanyol és a magyar konyha szerelemgyereke, ami elsőre kicsit különösen hangzik. Valójában ez egy karajos-krumplis krokett, fokhagymás fűszerezéssel és zöldborsópürével. Első harapásra viszonylag szokatlan, ahogy a roppanós bunda teret ad a krémes masszának, de a krumplipüré-rajongók biztosan imádni fogják. Számunkra a mellékszereplő borsópüré jobban ízlett és jellegzetesebb volt, de ezzel csak akkor tudtok egyetérteni vagy vitatkozni, ha ti is kipróbáljátok! ;)

grund-kepek-3-scaled

A Grund remek példája annak, hogy egy rövidebb étlappal mint itallappal rendelkező hely is tud ínycsiklandó és újszerű ételekkel előrukkolni. Nem hazudtolja meg magát, és viszi tovább a laza hangulatot, anélkül, hogy alább adna a minőségen. 

Ha tetszett a Grund: felzabáltuk a struccburgertől a rántott uborkáig cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!