Hivatalosan is megkezdtük a hangolódást a fügeszezonra! Egy elegáns galette, egy szaftos csirkecomb és egy ellenállhatatlan desszert lesz ebben a segítségünkre, amelyek külön-külön és egy menübe kombinálva is igazán ütősek. Készülj velünk augusztusra, és próbáld ki ezeket a fügés finomságokat a hétvégén!
Fügés-kecskesajtos galette
A francia cukrászdák és kávézók kedvelt finomsága, a galette ebben a receptben egy különleges ízkombinációt rejt: a sült füge és kecskesajt párosát, amely elvarázsolja az ízlelőbimbóidat. Ha te is szereted a fűszeres, édes és sós ízek tripla harmóniáját, akkor ez a recept garantáltan elnyeri majd a tetszésedet!

Fügés csirkecomb
A csirkecomb elkerülhetetlen eleme a hétvégi asztalnak, főleg, ha ilyen szaftos, de egyben ropogós kivitelezésben tálaljátok. A húsokat megszokott praktika valami édes gyümölccsel kombinálni, de a fügével készült csirkéről nem sokat lehet hallani. Nagy hiba, mert tökéletes párost alkot a sós hús és a mézédes gyümölcs!

Fügés brownie
A fügét könnyűszerrel lehet beépíteni péksüteményekbe, salátákba, húsokba, de talán a legjobban a desszertekben tarol. Ezért jött létre a fügés brownie is, ami pont olyan finom, mint amennyire jól néz ki. Próbálkozz meg vele te is, és persze ne felejtsd le a fagyit a tetejéről!
