Gasztro

Agombákrejtettvilága:amitatányérontúltudniérdemes

Kevés olyan alapanyag van, amely annyira megosztó és egyben sokoldalú, mint a gomba. Hazánkban a kedvező klíma miatt több ezer fajta nő, mégis alig egykilónyit eszünk belőle fejenként évente. Miért tartunk tőle, milyen előnyökkel jár a fogyasztása, honnan ismerhető fel, hogy mérgező vagy ehető-e? Erről és sok más, gombafogyasztást érintő kérdésről beszéltünk Kiss Zsuzsa gombaszakértővel, a magyar Mikológiai Társaság titkárával.

Ha tetszett a gombák rejtett világa: amit a tányéron túl tudni érdemes cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Címkék, kategóriák