Amíg készültek az ételek, Varga Zoltán tulajdonos mesélt nekünk a Guido Pizzéria történetéről:
„Az épületet 2017-ben, nagyon rossz állapotban vettük át. A hely felújítása cirka 2-2,5 évet vett igénybe, így gyakorlatilag a koronavírus-járvány kezdete előtt nem sokkal tudtunk kinyitni, majd kénytelenek voltunk bezárni az üzletet. Az újranyitás után szerencsére gyorsan megszerettek minket a környékbeliek, így azóta töretlenül haladunk előre. Egyébként gyerekkorom óta dédelgetett álmom volt, hogy csinálok egy olyan helyet, ami találkozópont lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Szerettünk volna egy pizzériát nyitni, ahol természetesen helyet kap egy fatüzeléses kemence is. Emellett persze szeretnénk kiszolgálni azokat is, akik gyorsan ebédelnének valami finomat, így ebédmenüvel is várjuk a kedves vendégeinket.”

Az étlapot nézegetve valóban mindenféle étel megtalálható a repertoárban. Leginkább úgy tudnám meghatározni, hogy egy olasz irányvonalat képviselő nemzetközi étterem, ugyanis az olaszos és magyarosabb ízvilág mellé sejtelmesen bekúszik még egy kis görög vonal is.
A Guido Pizzéria legnépszerűbbje, a Pizza Cruda
Bevallom, mikor utólag olvastam, hogy klasszikus nápolyi stílusként hivatkoznak a pizzákra, kicsit meglepődtem, mert a nápolyi pizza leheletvékony, buborékos szélű, nagyon könnyed tészta, amiből egy szeletet csak hajtogatva tud felemelni az ember lánya. Hozzáteszem, a nápolyi pizza nem mindenkinek jön be, és lehet, nincs is erre a típusra igény a környéken. Alapvetően persze semmi baj nem volt ezzel a tésztával sem, csak véleményem szerint nehezebb, mint egy nápolyi pizza esetében. Mindemellett nagyon finom, szépen átsült, jó alapanyagokkal készült. A paradicsomszósz, a tetemes adag bivalymozzarella, a prosciutto crudo, a rukkola és a parmezánforgács mellett koktélparadicsom került még a pizzánkra.

A csülök és kemencés burgonya párosa isteni
A mustáros-rozmaringos csülök is már-már klasszikusnak számít az étlapon, és az évek alatt legalább akkora közönségkedvenc lett, mint a Pizza Cruda. Imádtuk, hogy nem csak futólag van bemutatva egymásnak a mustár és a csülök, és a rozmaring is kiérződik a húson. A husi egyébként omlós, puha, szinte szétolvadt a szánkban, mellé pedig tökéletes kiegészítő a kemencében sült burgonya. Olasz ételek ide vagy oda, azért egy ilyen jól elkészített csülökkel minket le lehet kenyerezni.

Sajtimádóknak kemencés sajtkrémleves dukál
Ez az étel egyenesen a kemencéből, tűzforrón érkezik hozzánk. A Guido Pizzéria levese természetesen nem itt készül, viszont a kis pizzatészta-kupola, ami a levest rejti, a kemencében pirul meg, a ráolvadó sajttal együtt. Az ötlet nagyon szuper és mutatós is, ráadásul a krémleves mellé dukál a pirult olasz „pékáru”. Véleményünk szerint a leves inkább tejszínes ízű volt, mint sajtos, talán egy kis testességet, sűrűbb textúrát elbírna még, de így is nagyon jólesett. :)

Összegzésül én azt gondolom, ha átutazóban vagytok és megéheztek, akkor tökéletes választás lesz számotokra a csongrádi Guido Pizzéria. Nagy adag ételek, hatalmas választék, kellemes, olaszos hangulat és kedves kiszolgálás vár rátok a városközpontban.
Cím: 6640 Csongrád, Kossuth tér 17.