Az elkészítési módok és alapanyagok színes palettája tükrözi a különböző ízléseket és hagyományokat. A halászlé mindig is a karácsonyi összejövetelek elengedhetetlen része volt, és ez valószínűleg a jövőben is így marad. Bármelyik változatot is választjátok, egyet megígérhetünk: nem fogtok csalódni!
Karácsonyi halászlé
A legfontosabb, amit tudni kell erről a változatról, hogy nem szükséges hozzá passzírozó – ez jó hír lehet azoknak, akik az ünnepi időszakon kívül nemigen készítenek halászlevet. Az elkészítése sem hatalmas ördöngösség, így azoknak is könnyedén menni fog, akik nem sürögnek-forognak 0-24 a konyhában.

Mohácsi halászlé
Nem meglepő módon nálunk, a bázison Zsolti készíti az egyik legjobb halászlevet. Számára a nagybetűs HALÁSZLÉ házi tésztával, halbelsőségekkel és jó sok chilipaprikával készül, mondhatjuk úgy is, hogy mohácsi módra.

A hagyományos bajai halászlé
A jó öreg bajai halászlé sem maradhat ki a sorból, hiszen csakúgy, mint a többit, ezt is nagyon sokan imádják. A halak szeletekben főnek benne, és a végén sem szükséges passzírozni, így akinek nincs otthon ilyen eszköze, az is könnyedén elkészítheti ezt a változatot.

Paksi halászlé
A paksi halászlé a magyar halászléfajták közül egy visszafogottabb, egyszerűbb változat, ahol a halat filézve teszik bele, míg a csontos részekből alaplevet főznek. Különösen ajánljuk azoknak is, akiknek nincs sok ideje a levesfőzéssel foglalatoskodni, de azért szeretnének egy otthon készült halászlevet tenni karácsonykor az asztalra.

Halgombócos halászlé
Nincs olyan ember, aki örömmel talál szálkát a halászlében, azonban az ízek érdekében (igaz, hogy durcásan, de) elviseljük. A halgombócos halászlében tényleg nagyítóval kereshetjük majd a szálkákat, és szinte biztos, hogy még úgy sem találunk egyet sem.
