Ha fügéről van szó, a legtöbb embernek a lekvár ugrik be róla, ami persze zseniális (és receptet ITT találtok hozzá), pedig sós ételekhez is remekül párosítható a füge.
Kéksajttal töltött füge
A kéksajt és a füge párosa már-már klasszikusnak számít, gyakran kerülnek az ételekbe együtt. Ehhez az előételhez csupán erre a két alapanyagra van szükség a fűszerek és az olívaolaj mellett, nagyon egyszerű, mégis extra ízeket hoz.

Fügés csirkemell
A füge húsokkal is jól párosítható, egy egyszerű csirkemell is könnyen feldobható vele. Bátran kísérletezzetek, szerintünk csupa jó dolog fog kisülni belőle a végén.

Fügés brownie
A brownie a legalapabb sütik közé tartozik, így mindig szeretjük szezonális alapanyagokkal is feldobni. Most a fügére esett Zsolti választása, méghozzá lekvár formájában, mert a bázison található fügebokor termése általában egy üvegbe zárva végzi. 🙂
