Hozzávalók
A csirkéhez
- 400 g csirkemell
- só, bors
- 4 ek étolaj
- 5 szál kakukkfű
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek balzsamecet
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek vaj
- 5 db füge
A polentához
- 140 g kukoricadara
- 600 ml alaplé
- só, bors
- 5 szál kakukkfű
- 1 mk méz
- 120 g vaj
Hozzávalók
A csirkéhez
- 400 g csirkemell
- só, bors
- 4 ek étolaj
- 5 szál kakukkfű
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek balzsamecet
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek vaj
- 5 db füge
A polentához
- 140 g kukoricadara
- 600 ml alaplé
- só, bors
- 5 szál kakukkfű
- 1 mk méz
- 120 g vaj
A fügés csirkemell recept első lépéseként a csirkemelleket megtisztítjuk, és sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, magas hőfokon pár perc alatt körbepirítjuk az olajon, hogy minden oldala szép kérget kapjon. Félúton mehet mellé a kakukkfű, a negyedelt vöröshagyma, a fokhagyma, a balzsamecet, a szójaszósz, valamint a vaj is. Mikor kész, mellédobjuk a (mérettől függően) felezett vagy negyedekbe vágott fügét, és betoljuk a 160 fokra előmelegített sütőbe. Ha kisebb csirkemellekről van szó, elég nekik 14 perc, de ha hatalmasak, 20-22 perc is kellhet nekik.
Közben elkészítjük a ponetát. A kukoricadarát egy lábasba szórjuk, és közepes lángon melegítve folyamatosan felöntögetjük az alaplével. Közben sózzuk, borsozzuk, és mehet bele a kakukkfű és a méz is. Mikor szépen felszívta az alaplevet, belekeverjük a vajat is, és krémesre főzzük.
A kész csirkemelleket felszeleteljük, és a polentával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a fügés csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!