Toplista

Milegyenahétvégiebéd?Örökkedvencünk,akrumpli

Ha megkérdeznénk, hogy mik azok az alapanyagok, amik mindig vannak otthon, a liszt és az étolaj mellett a krumpli is a leggyakoribb válaszok közé tartozna szerintünk. Ez nem is csoda, hiszen megszámlálhatatlanul sok módon felhasználható, és emellett még finom is!

A krumplis ebédek az egész család kedvencei lesznek. Most három olyan receptet hoztunk, ami megmutatja, hogy tényleg mennyire sokszínű alapanyag a burgonya.

Pincepörkölt

A krumpli legtöbbször köretként jelenik meg a húsok mellett, legyen szó sült vagy éppen püré formájáról. A pincepörköltben viszont nem mellé kerül, hanem bele, együtt fő a hússal. Szuper laktató kaja, amit akár bográcsban is elkészíthettek, ha kihasználnátok a kora őszi hétvégéket.

Pincepörkölt
Pincepörkölt (Fotó: Street Kitchen)

Krumplis palacsinta

Ebben a palacsintában egy teljesen másik arcát mutatja a burgonya, de a végeredmény hasonlóan zseniális. Akár köretként is fogyaszthatjátok, de mi önmagában is szeretjük, főleg, ha lehet mibe tunkolni!

krumplis-palacsinta
Krumplis palacsinta (Fotó: Street Kitchen)

A tökéletes szilvás gombóc

Szilvás gombóóóc, óóóó! Na ez az a desszert, amire még azok is rávetik magukat, akik alapvetően nem édesszájúak, hiszen csakis imádni lehet! A krumplis tésztában megbúvó szilvás töltelék, a külsejét borító pirított morzsa és a fahéjas porcukor maga a mennyei manna! 

A tökéletes szilvás gombóc (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!