Most hat olyan éttermet ajánlunk, amelyek még egyórányira sincsenek Budapesttől és nekünk a kedvenceink közé tartoznak. Szerintünk ezek Pest megye legjobb éttermei jelenleg!
Botanica – Dánszentmiklós
Egyik legújabb felfedezésünk egy csodás kis étterem Dánszentmiklóson, ami azonnal a kedvencek közé ugrott. Bármikor eltöltenénk itt egy kellemes tavaszi vagy nyári napot! Egy bájos ősfás park ölelésében bújik meg ez az eldugott kis fogadó, amely mintha a Szívek szállodája című sorozat világából lépett volna elő. A családi vállalkozásként működő helyszínen Munk Tamás séf gondoskodik a kulináris élményekről: Michelin Guide által ajánlott éttermében kifinomult degusztációs menüsorral várja a látogatókat. A séf nem csak a tányérokon alkot, hiszen festőként is aktív, így minden egyes étel valódi műalkotásként kerül az asztalra. Az alapanyagokat gondosan válogatott forrásokból szerzik be, és a minőség minden falatban tetten érhető. Az étterem kizárólag előzetes foglalással látogatható, nyáron pedig a fák között megbúvó szauna és medence is része az élménynek. A kulináris programot izgalmas workshopok teszik teljessé – így lesz a látogatás egyszerre pihentető és inspiráló.

Cím: 2735 Dánszentmiklós, Nyárfa utca 57.
Patak Vendéglő – Kismaros
A Patak Vendéglő a legjobb példa arra, hogy nem kell mindig az újdonságokat keresni, hiszen a klasszikus, jól bevált törzshelyek fontosabb szerepet töltenek be az ember életében. És az ilyen helyek általában mindig ugyanattól az egy dologtól működnek jól: a tulajdonostól. A Patak Vendéglő egy családi vállalkozás, 1988-tól ugyanaz a tulajdonos, Almássy Gábor működteti. Maga a hely azonban már az 50-es évek vége óta üzemel, egyidős a kisvasúttal. Bár ragaszkodnak a vendéglős ételekhez, mindezt erősen megújult formában teszik. Az elmúlt időszakban sokat reformáltak a kínálaton, és elkezdték felfedezni és alkalmazni a helyi, termelői alapanyagokat.

Mindig igyekeznek újítani, modernizálni. Ez főleg a kéthetente megjelenő ajánlatban figyelhető meg, itt jelennek meg leginkább a lokális alapanyagok, de néha akár a tengeri herkentyűk irányába is kitekintenek. Nagy kedvenceink a halas ételek, a levesek és a vadas. Amit tudnak, maguk készítenek, például szörpöket, savanyúságokat. Emellett rendszeresen tartanak borvacsorákat, amikre törzsvendégeik is előszeretettel járnak.
Cím: 2326 Kismaros, Szokolyai út 5.
Nádas Pihenőpark – Vasad
Budapesttől mindössze 30 kilométerre, a 4-es főút mentén, Vasadon található a Nádas Pihenőpark. Tökéletes választás azok számára, akik szeretnék elkerülni a zsúfolt turisztikai helyszíneket, és csendes, nyugodt pihenésre vágynak a természet közelében. Ám a hotel nem csak remek kikapcsolódást ígér, az étteremben is magas színvonalú kiszolgálásra számíthatunk. A menü gerincét a magyaros fogások adják, amik mellett természetesen számos nemzetközi opcióval is találkozhatunk. Olyan ételekkel nyűgöznek le minket, mint például a kacsabao, az ázsiai stílusú nyári tekercs, a magyarosabb fogások közül pedig érdemes megemlíteni a szarvasgulyást vagy a kakaspörköltet. A gyönyörű tálalás mellett az ízek harmóniája és a kiszolgálás minősége is rendkívül fontos, nem véletlenül tartjuk számon őket Pest megye legjobb éttermei között. Legyen szó családi pihenésről, romantikus hétvégéről vagy üzleti rendezvényről, a Nádas Pihenőpark minden igényt kielégítő választás. Az étteremben profi kiszolgálás és remek ételek várnak, akár az à la carte menüsorról, akár a szezonális séfajánlatból választunk. Mindezek mellé pedig gyönyörű látvány tárul elénk, ami a tavasztól őszig tartó időszakban a legélvezetesebb.

Cím: 2211 Vasad, Monori út 100.
Natura Hill – Zebegény
A Zöld Michelin-csillaggal jutalmazott Natura Hill egy igazi lelassulós, azaz slow hely, és bár ma már van néhány ilyen hely az országban, indulásuk idején, 2015-ben még teljesen ismeretlen volt ez a műfaj. Éttermükben is ezt a filozófiát képviselik: nincs étlap, és nem is mondják meg előre, hogy mit kap a vendég. A séf mindig abból főz, ami éppen aznap adódik: amit a helyi kistermelők hoznak, vagy épp terem a kertben. Csak ebéd- és vacsoramenüt lehet kérni, az ebéd három, a vacsora 4+2 fogás, és mindig előre be kell jelentkezni. Ezen belül az ebéd és a vacsora menüje is más, így aki egész napra marad, annak is teljes változatosságban van része. Aki pedig itt is alszik, azt kényeztető reggeli is várja.
-ygyCHB.webp)
Mivel a Natura Hill működésében a fenntarthatóság a legfontosabb szempont, elengedhetetlen számukra, hogy amit csak tudnak, maguk termeljenek meg a konyhára, saját kertjük is van. A koncepció remek, az étel finom, de én mégis a kilátást szeretem a legjobban. A teraszról az egész Dunakanyar elénk tárul – nincs olyan gond, amit itt ne felednénk el!
Cím: 2627 Zebegény, Farkas út
Stube – Pilisvörösvár
A pilisvörösvári Stube Étterem története régre nyúlik vissza. És bár ez a sztori mindenképpen szép, úgy a legszebb, ha az elejét is megnézzük. Áy Zsófi és Müller Edina egyaránt Pilisvörösváron nőttek fel, és fontos szerepet játszik az életükben a sváb identitás. Számukra természetes volt, hogy otthon a nagyszülőkkel németül beszélnek, mint ahogy az is, hogy a vasárnapi húslevesbe sváb gombóc kerül. Már ha belekerül, és nem fogy el mind még ebéd előtt.

Ők ketten egy régi sváb parasztházban nyitották meg Stube nevű éttermüket. Az eredmény pedig egy igen sokszínű étterem lett, ahol csodásan megférnek egymás mellett a hagyományos sváb ételek, a pizzák, a hamburger és a bisztrófogások is. A húsleves sváb gombóccal (890 Ft) egy olyan étel, amiért mindenképpen érdemes hétvégén érkezni a Stubéba – ezt ugyanis csak hétvégén főzik. Nekem ez volt az abszolút kedvencem, imádtam a benne lévő hatalmas gombócot, ami tyúkmájból, tojásból és zsemléből készül, és főzés után még le is pirítják.
Cím: 2085 Pilisvörösvár, Szent Erzsébet út 11.
Teyföl – Szentendre
Annak ellenére, hogy Szentendre belvárosában található az étterem, nem a külföldiek számára nyitották a tulajdonosok – akik egyébként Szentendrén élnek –, csak szerettek volna egy helyet, ahol lehet egy jót enni, és kicsit más, mint a többi. Nem túlzás azt mondani, hogy az egyik legkülönlegesebb étteremről van szó, ami gond nélkül keveri a menzás ételeket és a kifinomult fine dining világát. Szászfai Brigi és Póti Bence egy olyan helyet álmodtak meg, ami az újhullámos magyar gasztronómiát helyezi fókuszba. Kezdésképpen összegyűjtöttek minden olyan magyar terméket és alapanyagot, ami nincs annyira a köztudatban, pedig büszkék lehetünk rájuk. Az itallap minden eleme itthon készül, az őstermelői szörpöktől kezdve egészen a ginig és whiskey-ig. A Teyföl étteremben tényleg minden fogás egy önállóan megkomponált remekmű, egy kis (vagy néha akár nagy) csavarral, vagyis jól megérdemelt helye van Pest megye legjobb éttermei között!

Cím: 2000 Szentendre, Városház tér 2.
Te más helyeket sorolnál Pest megye legjobb éttermei közé? Írd meg nekünk kommentben, hogy hova látogassunk el még feltétlenül!