A gödöllői Sissi Fagyizó és fagylaltmestere, Koncz Andrea egyedüli magyar résztvevőként kapott meghívást az olasz fagylaltkészítés egyik legnívósabb nemzetközi versenyére, az olaszországi Scirubetta Kézműves Fagylalt Fesztiválra. Ráadásul díjat is kapott – osztotta meg a hírt a Sissi Fagyizó csapata.
A szeptember közepén Reggio Calabriában megrendezett eseményen 34 fagylaltmester mutathatta be különleges, kizárólag erre az alkalomra megálmodott kreációját. A szervezők, Itália fagylaltmesterei mellett a világ néhány kiváló fagylaltkészítőjét is meghívták Amerikán át egészen Japánig. És a magyarok sem maradtak ki a megmérettetésből. Sőt mi több, a Sissi Fagyizó egy rangos díjjal tért haza a versenyről!
Koncz Andrea fagylaltmester elnyerte az „Olasz Fagylaltkészítők Oktatóinak Szövetsége” (AFPG) különdíját, a Minőség Mestere Díjat. Mint mondták, ez nemcsak nekik hatalmas elismerés, hanem az egész magyar fagylaltkészítésnek, és egyben a hazai cukrászszakmának is. A fesztiválra különleges, kreatív ízkombinációval kellett nevezni.

Kecskesajtos-áfonyás fagyi
A magyar versenymű az Áfonya és kecskesajt szimfóniája nevet kapta. Az igazán különleges és merész ízkombináció elemei a következők voltak: krémes áfonyafagylalt, balzsamecet, lágy, tejszínes kecskesajtkrém ropogós, sós mandularéteg és friss, bazsalikomos áfonya-variegato. Az Áfonya és kecskesajt szimfóniája nemcsak szakmai körökben, de a fesztivál népes közönségénél is nagy sikert aratott. Nyáron egyébként jártunk a Sissi Fagyizóban, és mi is kóstoltunk egy kecskesajtos-áfonyás fagyit, ami ugyan picit más volt, de hasonló ízjegyeket hordozott. Nagyon ajánljuk mindenkinek, még annak is, aki nem szereti a kecskesajtot, mert nincs erőteljes íze.

A Sissi sikere nem véletlen, a legtöbben a hihetetlen széles ízválaszték miatt szeretik őket. A fagyikat természetesen óriási szakértelemmel készítik, Koncz Andrea tulajdonos harminc évvel ezelőtt kezdett fagylaltot főzni a Balatonnál, Zamárdiban. Jó néhány évig volt ott egy üzletük, majd kislányai érkezésével Andrea kissé a háttérbe szorult ez a tevékenysége. 15 éve azonban újult erővel kezdett hozzá az ízekkel való kísérletezésnek, immár nem a Balcsinál, hanem Gödöllőn, ahol családjával élnek. Azóta nyitottak ott még egy fagyizót, bezsebeltek számtalan díjat (naná, hogy a Street Kitchen Guide-ban is helyet kaptak), és már két egyetemista lánya is részt vesz a fagyikészítésben.