Már írtunk az idei verseny követelményeiről, pontosabban arról, hogy a megadott hungarikum vagy nemzeti érték közül (újfehértói fürtös meggy, kalocsai fűszerpaprika-őrlemény, tokaji aszú, magyar akácméz, gyógynövények) legalább egyet tartalmaznia kell a tortáknak. A Magyar Cukrász Ipartestület közleménye alapján a nevezett tortákban több esetben is két vagy akár három előre meghatározott alapanyagot is felhasználtak a cukrászok. Azt is elárulták, hogy a tejbegríz és a sajt többször is megjelent az összetevők között, ami előremutató lehet a cukrászati trendek tekintetében.
35 nevezés érkezett, azonban csak hat torta került a döntőbe a hétfős zsűri megítélése alapján, amelyek a következők:
- Betyáros málna – Füredi Krisztián – Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső
- Cserszegi fűszeres-mandulás torta – Németh Béla – Sütibolt, Keszthely
- Mandula kajszi – Sztaracsek Ádám és Szirmai Péter – Jánoska Cukrászda, Komárom
- Merengő – Szabóné Tarján Barbara – Nonna Desszertbár, Szada
- Spicces füge respektus – Lakatos Pál – Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós
- Tihanyi echo – Antipina Iuliia – Cakes & More by Garannikova, Budapest.
A nyertes torta augusztus elején kerül kihirdetésre, majd augusztus 20-át követően kezdik el árusítani a cukrászdák országszerte.
Nyitókép: Facebook/Magyar Cukrász Ipartestület
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!