Hirdetés

Miskolc után Debrecent is meghódította színes pizzáival az Anyukám mondta csapata

Miskolc után Debrecent is meghódította színes pizzáival az Anyukám mondta csapata

Hirdetés
Az Anyukám mondta régóta az egyik legsikeresebb vidéki étterem, így teljesen logikusnak tűnik, hogy más városok közönsége felé is mozdulnak. A fővárosban továbbra sem nyitnak, Debrecenben viszont indítottak egy új éttermet.
Hirdetés

Az encsi Dudás testvérek – Szilárd és Szabolcs – három éve Miskolcon nyitottak új helyet. De nem egy Anyukám mondta kettőt, hanem egy egészen új brandet indítottak el Pizza, Kávé, Világbéke néven. Az étterem pontosan azt tudja, amit a neve sugall: kitűnő pizzát, minőségi kávét és mindezt kellemes környezetben. Miskolc mint helyszín logikusnak tűnt, hiszen mindkettőjüknek erős a kötődése a városhoz, és közel is van Encshez. 

Falfestmény debreceni motívumokkal. Fotó: Pizza Kávé Világbéke

Egy ugrás Debrecen

A Pizza, Kávé, Világbéke aztán hatalmas siker lett, a nyitás hetében az utcán állt a sor. Sokáig nem is akartak másik üzletet, hiszen rengeteg munka, és úgy érezték, a miskolci sikert nem lehet fokozni. Végül azonban Debrecenben mutattak nekik egy olyan üzlethelyiséget a sétálóutcán, amiről úgy gondolták, méltó testvére lehet a miskolci egységnek. Júliusban meg is nyílt a Pizza Kávé Világbéke Debrecen.

Fotó: Kalas Györgyi

Az új hely, ha lehetséges, még a miskolcinál is jobb lett, leginkább azért, mert egy saroképületről van szó, így szuper világos, hisz tele van ablakokkal. A dekoráció és a falfestmény is is szuperül sikerült (Matisz Aliz munkája). És ahogy már Miskolcon láthattuk, itt is visszabontottak mindent tégláig, hogy még jobban hangsúlyozzák az épület adottságait, és növeljék a teret és a belmagasságot. Az új étteremnek ráadásul hangulatos terasza is van.

Anyukám mondta, hogy jó a pizza

A kínálat nagyjából megegyezik a miskolcival, 20-25-féle pizzát sütnek, ebből mindig elérhető egyszerre legalább 10-15, a választékra tehát nem lehet panasz. Amikor bevezették a római pizza műfaját, először nehezen szokták meg a vendégek, hogy nem egész pizzát kapnak, de szerintem ebben éppen az a jó, hogy egyszerre többfélét is kipróbálhat az ember. A római pizza tésztája ugye alapból vastagabb, és sokkal több rajta a feltét, így laktatóbb is. Én kényelmesen két szeletet tudok megenni belőle, de ha nagyon kell, simán lecsúszik egy harmadik is. A pizzaszeletek ára többnyire 750-800 Ft.

Különleges ízesítéseket találtok. Fotó: Pizza Kávé Világbéke

A választékban mindig elérhető a hagyományos ízvilág (sonka, gomba, margherita, négysajtos), amik nagyon jók. De azért mindenkinek ajánlom, hogy lépjen ki a komfortzónájából, és repüljön rá egy sütőtökösre, fügésre, bolognaisra vagy figyelem, rakott krumplisra! Igen, ezen krumpli, tojás, tejföl és debreceni van, de hát elvégre Debrecenben vagyunk.

Minden helyben készül

Miskolccal ellentétben ezen a helyen egy kis műhely is elfért, így minden tészta helyben készül, ráadásul egy üvegfal mögött, így semmi nem marad rejtve a vendégek szeme előtt.  A tésztát aztán elősütik, feltétezik, majd rendelésnél még pár perce bedugják a forró sütőbe, így lesz fenséges a végeredmény. 

Fotó: Kalas Györgyi

Ne feledkezzünk meg a világhírű házi szörpökről és a fagyiról sem, ami szintén saját készítésű, lágy fagylalt. Nem gombócos, hanem nyomós verzióban kétféle íz kóstolható mindennap, én tonkababosat és mangósat kóstoltam, és hát mindkettő remek. A kávé pedig még annál is több, már-már legendás. Ide is beszereztek egy hatvanas évekből való Faema E61-es típusú kávégépet, amit pöpecre fel is újítottak. Itt a kávé nem mellékes levezető, hanem az egyik főszereplő. 

A híres olasz kávégép. Fotó: Pizza Kávé Világbéke

Új termékként bejöttek a kínálatba a különböző helyben készült mezzék és saláták, mint Dudás Szabolcs elmondta, mivel a Debreceni Egyetemnek több ezer külföldi hallgatója van, szerették volna kissé nemzetközibbre venni a vonalat. Nekem úgy tűnt, hogy a debreceniek máris magukévá tették a helyet, pedig az egyetemek még meg sem nyitottak. 

Mangós és tonkababos fagyi, cukormentes zabkeksszel. Fotó: Kalas Györgyi

Mint Dudás Szabolcs elmondta, a Covid alatt ők is nehéz helyzetbe kerültek. Ahogy fogalmazott, talán kissé túl optimisták voltak az első hullám után. A debreceni nyitást még tavalyra tervezték, maguk sem gondolták, hogy ilyen nehéz lesz az ősz és a tél. Szabolcs úgy véli, a magyar vendéglátósok az összes tartalékukat felélték, és még egy bezárást még egy olyan ismert hely sem bírna ki, mint ők. 

Pizza, Kávé, Világbéke – 4024 Debrecen, Csapó u. 2.

Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?