A Madhouse egy ízig-vérig-sörig bisztró jellegű vendéglátóhely, úgynevezett gasztrokocsma. Az italkínálathoz igazodva természetesen street és bar foodból sincs hiány, de a nevükhöz fűződik, hogy megszerettették velem a halászlevet. Legalábbis, amit Piszkor Norbert executive séf receptje alapján készítenek!
Magyar és külföldi szájízre szabva
A lokációból adódóan nyilván sok a külföldi vendég. Ez viszont ne riasszon el senkit, legyetek bátrak, mint Nóri és én! A magyaros fogások nem (csak) a turistáknak szólnak, hanem egy magyar törzsvendégkör kialakítása is feltett szándéka a Madhouse megálmodóinak.
„A többi egységünkben egyre több a visszajáró vendég, társaságok, amelyek rendszeresen meglátogatnak minket. A célunk itt is ugyanez: szeretnénk, ha lenne egy mag, ami nálunk találkozik hétről hétre” – magyarázza Burgony Flóra marketinges.
A Madhouse hangulata magával ragadó: de miért is?
A laza, kötetlen stílusú hely adja magát, hogy törzshellyé váljon: az enteriőr legtöbb eleme, többek közt a szőnyegek, de a tányérok is hazai kisvállalkozók munkái.
„A tányérokat Tar Luca készítette egytől egyig. Ő korábban a sörfőzdében dolgozott, de amikor elkezdte a vállalkozását, természetes volt, hogy ebben is támogatjuk” – meséli Flóra.
Ezáltal minden tányér csodaszép, egyedi és különleges! Éppúgy, mint az ételek.
Halászlé és hummusz egy étlapon
A bevezetésben már beharangoztam azt a halászlevet, amit életemben először az utolsó kanálig megettem. Elsőre furcsának tűnt mondjuk, hogy mit keres egy ilyen sörözős-lazulós bisztró étlapján ez az alapvetően (nekem) karácsonyi jellegű fogás, de azt kell, hogy mondjam, maximálisan van létjogosultsága.
MAD halászlé
A Madhouse halászleve egy MAJDNEM klasszik halászlé, némi ázsiai beütéssel. Az alapját a ramen alapjául is szolgáló dashi alaplé adja, de van benne ponty, harcsa – na meg pirospaprika! Nem passzírozott, bajai jellegű (bajaiak, kíméljetek! :D), de némi korhely style-t is nyomtak bele, savanyú káposzta formájában. És hogy mi benne az a rántott szelet? Csak egy harcsa tonkatsu, azaz panko morzsában rántott hal. Akinek jó a képzelőereje, az szerintem a szájában érzi ezt a sok-sok ízt. Soha nem ettem még tavi halból készült levest, mindig ódzkodtam a félelmetes iszap-íztől. Itt viszont megtört az átok: a minőségi halhús meghálálja magát, és egy csodás leves kerekedik belőle, amit a hozzám hasonló halászlé-tagadók is jóízűen esznek.
Haltepertő
A haltepertő kukoricaliszttel készül, így abszolút gluténmentes. Harcsából és pontyból sütik, és elmaradhatatlan mellőle az intenzíven wasabis remulád, illetve a spéci savanyított lila hagyma. Ez utóbbit savanyított sörrel készítik.
Hummusz
A magyaros-halas vonalról egy kanyarral forduljunk a közel-keleti konyha felé! A tökéletes hummusz receptjével Norbiék évekig kísérleteztek, de úgy tűnik, sikerült pontot tenni a történet végére. Érdekesség, hogy Norbi egyébként cukrász, azonban a sok finomság, amit kóstoltunk, bebizonyította, hogy nem csak az édes ízekhez ért. A Madhouse séfje füstölt karfiollal és házi pitával tálalja a csicseriborsós tunkolóst. A hummusz picit darabos, nem teljesen krémes. Annak ellenére, hogy a natúr vonalat célozza, mégsem íztelen, a karfiol állaga és füstössége pedig tényleg megér egy misét (és egy kóstolást).
Reuben szendvics Madhouse-módra
Ha valaki azzal vádolna, hogy eddig csak ímmel-ámmal eszegettünk, leves meg egy kis vega bar food, akkor az vessen egy pillantást erre a brutális Reuben szendvicsre.
A kenyér nem azért fekete, mert kissé odakapott, hanem mert pörkölt malátakenyérrel van dolgunk. Természetesen ez is lassú kovásszal készül, és annyit elárulok, hogy nem a sarki szupermarketben veszik. 😉 Az almafával füstölt marha-alkatrészek, mint a szegy és a nyak a szendvics gerince. Ez még nyilván “kevés” lenne, úgyhogy nem marad ki belőle a sajt, a kovászos uborka, illetve a savanyított lila és egy kis sült hagyma sem.
A hús végtelenül omlós, és bár mutatványnak tűnhet a szendvics átharapása, a megrágáshoz már nem kell sok energiát befektetni. (Ultimate tipp: én szétnyitottam a két szeletet, így nem akadt ki az állkapcsom evés közben.) A kenyér héja – ahogy az elvárható – jól roppan, a belsejét pedig az igencsak szaftos töltelékek sem áztatják át. A steakburgonya sem dísz, és az olaszos, kicsit citrusos mártogatós is kell a kerek élményhez.
Ha hiányzik a szendvics mellől valami savanyúság, akkor egy szezonális kimchit dobjatok mellé! Ez mindig abból van, ami épp elérhető: nekünk zöld eperhez volt szerencsénk, és imádtuk!
Komló jégkrém
Egy rendes étkezés levessel indul és desszerttel zárul. Arra mondjuk nem számítottam, hogy a Madhouse menüje egy ázsiai fúziós halászlével fog indulni, és komló jégkrémmel zárulni. A komlófagyi első falatra egyértelműen édes, aztán jön egy kis sörös, keserédes íz, de nem a zavaró, inkább a kellemes fajta. Az étcsoki bevonat picit eltereli róla a figyelmet, mint ahogy a málnás granita is.
Belvárosi feeling
A Madhouse nagy ablakai előtt ülve egy kicsit turistának érezhetjük magunkat a saját városunkban. A külföldi vendégek is tesznek róla, de a formabontóan finom, egyedi ételkreációk is ezt az érzést erősítik. Bármennyire is a belvárosban vagyunk, az Anker köz egy védett zóna, nincs hangoskodás, se őrült bulik. Ami van, az kistermelői piac, kiállítások és persze fantasztikus kaják!
Cím: 1061 Budapest, Anker köz 1-3.
Értékelés:
- Ízek: 5
- Ár/érték arány: 4
- Kiszolgálás: 5
- Környezet/hangulat: 5
- Összpont:
Ha tetszett a Madhouse cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!