Mesteri szervák ide, tökéletes fonákok oda, a lengyel teniszező, Iga Swiatek nem csupán fölényes győzelmével írt be magát a wimbledoni teniszbajnokság nagykönyvébe. Az elődöntős mérkőzése után adott interjúban elárulta, milyen különleges, már-már bizarr fogás a kedvence – a teniszrajongók pedig szerte a világon a szívükhöz kaptak Wimbledon 2025-ös bajnokának ízlésétől.
@wimbledon Ever tried pasta with strawberries and yoghurt? Iga has 😅 #Wimbledon #tennis #IgaSwiatek ♬ original sound - wimbledon
Édes tésztára esküszik Wimbledon 2025-ös női bajnoka
A lengyel származású sportoló egy meglehetősen furcsa kombóra esküszik: tészta, eper és egy kis joghurt. A közönség azóta is értetlenkedve tekint az édes tésztára, különösen az olaszok hördültek fel a hallatán. (Bele se merünk gondolni, mit szólnának a mi édes, porcukros-szalonnás túrós tésztánkhoz... 😄)
Pedig az epres tészta valójában egy közismert és nagyon szeretett fogás Lengyelországban, ami makaron z truskawkami névre hallgat. Talán nem meglepő, hogy elsősorban a gyerekek rajonganak a rózsaszín finomságért. Többféle formában is készítik, van, ahol pierogiba töltik az epres ragut, de a legegyszerűbb formája, amikor nyakon öntik vele a frissen főtt tésztát.

Itthon nem annyira elterjedt az epres tészta, de azért mi is készítettünk már pár vad epres finomságot, az epres-bazsalikomos pizzától az epres brokkolisalátával tálalt pulykacombig.
Wimbledonban népszerű az eper
Furcsa véletlen, hogy éppen Wimbledon füves pályáján derült fény a különös tésztakedvencre. A brit tenisztorna ikonikus helyszínén ugyanis igazi csemegének számít az eper. Már a 19. század óta falatoznak friss epret a szurkolók a teniszmeccsek közben, mára pedig a házi tejszínhabbal tálalt gyümölcs elválaszthatatlan lett a wimbledoni bajnokságtól.
Ti mivel ennétek inkább az epret: tejszínhabbal vagy tésztával? Írjátok meg kommentben!
Nyitókép: Shutterstock