Hirdetés

3 rétes egyben: ez a rétespiramis!

Hozzávalók

1
réteshez
+

Az almás töltelékhez

4 db édesebb fajta alma
½ db citrom leve
80 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek búzadara
1 mk fahéj

A túrós töltelékhez

400 g túró
2 db tojássárgája
80 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek tejföl
1 ek búzadara

A mákos töltelékhez

250 g darált mák
100 g cukor
180 ml tej
1 db citrom reszelt héja

Az összeállításhoz

12 db réteslap
100 g olvasztott vaj
1 db tojás
porcukor
Hirdetés

3 rétes egyben: ez a rétespiramis!

A klasszikus mákos, meggyes, túrós vagy épp almás rétes évszázados népszerűségnek örvend, ebből kiindulva arra gondoltam, miért is ne készíthetnénk úgy rétest, hogy ne kelljen válogatni és halálra enni magunkat, hanem egy szeletben több ízt is ehessünk. Így született meg ez a tripla töltelékes rétes...persze ebből is halálra ettük magunkat. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
réteshez
+

Az almás töltelékhez

4 db édesebb fajta alma
½ db citrom leve
80 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek búzadara
1 mk fahéj

A túrós töltelékhez

400 g túró
2 db tojássárgája
80 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek tejföl
1 ek búzadara

A mákos töltelékhez

250 g darált mák
100 g cukor
180 ml tej
1 db citrom reszelt héja

Az összeállításhoz

12 db réteslap
100 g olvasztott vaj
1 db tojás
porcukor

Az almákat lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével és kicsit állni hagyjuk. A túrót villával összetörjük és összekeverjük a többi hozzávalóval. A mákot egy lábosba rakjuk, és kb. 5 perc alatt összefőzzük a többi hozzávalóval (ha száraznak tűnne, adunk hozzá még egy kevés tejet vagy baracklekvárt). A reszelt almához keverjük a töltelék többi hozzávalóját.

3 db réteslapot megkenünk olvasztott vajjal és egymásra rakjuk őket. Az egyik szélére halmozzuk a kinyomkodott reszelt almát egy csíkban, majd feltekerjük. Újabb 3-3 réteslapba beletekerjük ugyanígy a túrós és a mákos tölteléket is. Az utolsó 3 lapot szintén megkenjük vajjal, egymásra rakjuk őket, és az alsó szélére egymás mellé helyezünk 2 db rétest, a harmadikat pedig erre a kettőre rá, majd az egészet beletekerjük a réteslapba.

Az így kapott hármas “rudat” lekenjük a felvert tojással, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Mikor kihűlt, megszórjuk porcukorral és szeletelve tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások