Hozzávalók
A tócsnihoz
- 2 db Granny Smith alma
- 1 db vilmoskörte
- 1 db narancs
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor (opcionális)
- 1 csipet őrölt fahéj
- 40 g pirított szeletelt mandula
- 4 - 5 ek liszt
- 2 ek olaj a sütéshez
A vaníliakrémhez
- 250 g mascarpone
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 ek porcukor (kb. 40 g)
A tálaláshoz
- 60 g NUTELLA®
- 10 g pirított szeletelt mandula
- 2 ek gránátalmamag
- 4 - 5 db eper
Mandulás alma-körte tócsni vaníliakrémmel és NUTELLA®-val
Hozzávalók
A tócsnihoz
- 2 db granny smith alma
- 1 db vilmoskörte
- 1 db narancs
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor (opcionális)
- 1 csipet őrölt fahéj
- 40 g pirított szeletelt mandula
- 4 - 5 ek liszt
- 2 ek olaj a sütéshez
A vaníliakrémhez
- 250 g mascarpone
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 ek porcukor (kb. 40 g)
A tálaláshoz
- 60 g nutella®
- 10 g pirított szeletelt mandula
- 2 ek gránátalmamag
- 4 - 5 db eper
Az alma-körte tócsni elkészítéséhez először az almákat és a körtét meghámozzuk, és lereszeljük egy tálba. Ráreszeljük a narancs héját, és ráfacsarjuk a felének a levét. Beleütjük a tojást, megszórjuk a sóval, a cukorral és a fahéjjal, végül belekeverjük a mandulát és a lisztet is.
Amíg áll a massza, bekeverjük a krémet: a hideg mascaponéra locsoljuk a vaníliaaromát, megszórjuk a porcukorral, és kézi habverővel kihabosítjuk, majd hűtőbe tesszük.
A masszából 8 db tócsnit sütünk úgy, hogy egy serpenyőbe 2 ek olajat öntünk, felmelegítjük, a masszából egyszerre kettőt vagy hármat teszünk bele, és egy másik serpenyővel vagy fedővel lefedve, közepes lángon mindkét oldalát 4-5 percig sütjük.
A tócsnikat papírtörlőn leitatjuk, majd egy tálra sorakoztatjuk, rákanalazunk mindegyikre a krémből, meglocsoljuk adagonként 15 g NUTELLA®-val, rászórjuk a szeletelt mandulát, és a gyümölcsökkel díszítjük.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!