A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- 250 g rizs
- 800 ml tej
- 400 ml víz
- 20 g vaníliás cukor
- 3 db alma (130 g/db)
- 5 db tojás
- 1 csipet só
- 130 g kristálycukor
- ½ db citrom héja
A tálaláshoz
- 1 ek porcukor
- 200 g baracklekvár
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- 250 g rizs
- 800 ml tej
- 400 ml víz
- 20 g vaníliás cukor
- 3 db alma (130 g/db)
- 5 db tojás
- 1 csipet só
- 130 g kristálycukor
- ½ db citrom héja
A tálaláshoz
- 1 ek porcukor
- 200 g baracklekvár
Az almás rizskoch elkészítésének első lépése, hogy a rizst, a tejet, a vizet és a vaníliás cukrot egy lábasba tesszük, és közepes hőfokon, néhány percenként átkevergetve puhára főzzük a rizst, amit utána kihűtünk.
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és kicsi, kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk.
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig habosítjuk a cukorral, belereszeljük a citromhéjat, majd belekeverjük a tejberizst, és egy spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot és az almakockákat is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 30-40 perc
- Sütési idő: 40 perc
Ha tetszett az almás rizskoch receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!