Hozzávalók
A piskótához
- 4 db tojás
- 200 g kristálycukor
- 115 ml étolaj
- 115 ml tej
- 50 ml vaníliaaroma
- 265 g finomliszt
- 10 g szódabikarbóna
A vajkrémhez
- 430 g kristálycukor
- 120 ml víz
- 6 db tojásfehérje
- 680 g puha vaj
- 1 mk fekete zselés ételszínezék
- 2 mk barna zselés ételszínezék
- 1 ek zöld zselés ételszínezék
A csokis krémhez
- 390 g étcsoki
- 500 g habtejszín
- 115 g mascarpone
- 200 g friss eper
A díszítéshez
- kb. 200 g fondant
- 1 ½ mk fekete zselés ételszínezék
- 1 ½ mk zöld zselés ételszínezék
- 1 ½ mk barna zselés ételszínezék
Hozzávalók
A piskótához
- 4 db tojás
- 200 g kristálycukor
- 115 ml étolaj
- 115 ml tej
- 50 ml vaníliaaroma
- 265 g finomliszt
- 10 g szódabikarbóna
A vajkrémhez
- 430 g kristálycukor
- 120 ml víz
- 6 db tojásfehérje
- 680 g puha vaj
- 1 mk fekete zselés ételszínezék
- 2 mk barna zselés ételszínezék
- 1 ek zöld zselés ételszínezék
A csokis krémhez
- 390 g étcsoki
- 500 g habtejszín
- 115 g mascarpone
- 200 g friss eper
A díszítéshez
- kb. 200 g fondant
- 1 ½ mk fekete zselés ételszínezék
- 1 ½ mk zöld zselés ételszínezék
- 1 ½ mk barna zselés ételszínezék
A Baby Yoda torta elkészítését a piskótával kezdjük. Ehhez szétválasztjuk a tojásokat, és a sárgájákat a cukor háromnegyedével kifehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a tejet és a vaníliát, majd homogénre keverjük.
A lisztet és a szódabikarbónát egy külön edényben elkeverjük, majd beleszitáljuk a kihabosított tojássárgájás keverékbe, és spatula segítségével csomómentesre dolgozzuk.
Egy másik edényben felverjük a tojásfehérjéket a maradék cukorral, és óvatosan, két körben hozzáadagoljuk a piskótatésztához. Az így kapott masszát 2 db, 16 cm-es tortaformába simítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük őket, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsültek-e. Ha igen, kivesszük a sütőből, és ha langyosra hűlt, 1 órára hűtőbe tesszük, hogy teljesen kihűljön.
A vajkrémhez a cukorból és a vízből szirupot főzünk. Közben a fehérjéket elkezdjük felverni, és amikor a cukorszirup elérte a 118 fokos hőmérsékletet, óvatosan ezt is hozzáöntjük. Addig keverjük, amíg kihűl, és habcsókállagú nem lesz. Ezután közepes fokozaton, kb. evőkanálnyi mennyiségekben hozzáadagoljuk a puha vajat, majd a robotgépet újra magasabb fokozatra állítva kihabosítjuk, hogy szépen kenhető krémet kapjunk.
A csokis krémhez vízgőz felett felmelegítjük az étcsokit, majd félretesszük. A tejszínt a mascarponéval háromnegyed részig felverjük, majd hozzáöntjük a csokit, és óvatosan elkeverjük. Közben felszeleteljük az epreket.
A Baby Yoda torta összeállítása
Az összeállításhoz vízszintesen kettévágjuk a piskótákat, így 4 db korongot kapunk. Ha a piskóták teteje kicsit púposabb, egyenesre vágjuk, majd megtöltjük a csokis krémmel úgy, hogy mindegyik réteg krémre kerüljön szeletelt eper is. Ha végeztünk, betesszük a hűtőbe, amíg hűl, kikeverjük a színeket a vajkrémhez. A vajkrémből 1 evőkanállal kiveszünk és belekeverjük a fekete színezéket, a maradék krém ¼-ébe belekeverjük a barna festéket, a többi krémet pedig zöldre színezzük. A fondantból kb 50 g-ot feketére színezünk, a többit pedig ketté vesszük és zöldre illetve barnára színezzük a festékekkel. Megformázzuk a füleket fondant-ból. Végül lekenjük a tortát a vajkrémmel, és kidekoráljuk.
- Elkészítési idő: 2 óra 40 perc
Ha tetszett a Baby Yoda torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!