Hirdetés

Hozzávalók

15
gombóchoz
+

A tésztához

1 kg burgonya
300 g Aranykalász búzaliszt
1 csipet só
1 ek búzadara
30 g sertészsír
1 db tojás

A töltelékhez

7 - 8 db sárgabarack

A morzsához

30 g vaj
200 g zsemlemorzsa
50 g porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Barackos gombóc

Persze a jó öreg szilvás gombóc nagyon nagy tutiság, de simán versenybe szállhat vele ez a fantasztikus, barackos változat is. Sőt, igazából ha van egy príma receptetek, akkor kb. bármivel megtölthetitek, és csinálhattok belőle gombócot. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

15
gombóchoz
+

A tésztához

1 kg burgonya
300 g Aranykalász búzaliszt
1 csipet só
1 ek búzadara
30 g sertészsír
1 db tojás

A töltelékhez

7 - 8 db sárgabarack

A morzsához

30 g vaj
200 g zsemlemorzsa
50 g porcukor
Bevásárlólistához adom

A burgonyákat kockákra vágva, sós vízben megfőzzük, majd krumplinyomóval áttörjük és hagyjuk kihűlni. Hozzágyúrjuk a lisztet, a búzadarát, a zsírt, a sót és a tojást. Összegyúrjuk a tésztát, majd lisztezett deszkára borítjuk, és kb. fél cm vastagra nyújtjuk. 

Nagyjából 5 x 5 cm-es négyzetekre szeleteljük, mindegyik közepébe rakunk egy fél (vagy ha nagyobb barackunk van, akkor egy negyed) barackot. Gombócokat formázunk belőlük, és enyhén sós, forró vízben kifőzzük őket. Amikor feljöttek a felszínre, még 2-3 percig főzni kell, hogy tökéletes legyen. 

Barackos gombóc

A morzsához a vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, rászórjuk a zsemlemorzsát, és megpirítjuk. Mikor kész vagyunk, belekeverjük a porcukrot és a kifőtt gombócokat ebbe a keverékbe forgatjuk. Cukorral elkevert tejföllel a legfinomabb. 

Ha tetszett a barackos gombóc receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások