Hirdetés

Bazsalikomos-epres sajttorta blondie

Hozzávalók

1
25x25 cm tepsihez
+

A blondie-hoz

200 g vaj
200 g fehércsoki
3 tojás
2 ek porcukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
100 g pirított, natúr kesudió
280 g liszt
1 tk sütőpor

A krémhez

500 g mascarpone
400 g krémsajt
100 ml tejszín
100 g porcukor

Az epervelőhöz

500 g friss eper
2 ek porcukor
1 kis csokor friss bazsalikom
10 g zselatin

A díszítéshez

pár szem eper
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Bazsalikomos-epres sajttorta blondie

Ez a süti tartalmaz mindent, amit szeretek: sajttorta, a tökéletes bazsalikom-eper páros és a brownie fehércsokis változata (vagyis a blondie). Tökéletes nyári süti, friss és abbahagyhatatlan.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

1
25x25 cm tepsihez
+

A blondie-hoz

200 g vaj
200 g fehércsoki
3 tojás
2 ek porcukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
100 g pirított, natúr kesudió
280 g liszt
1 tk sütőpor

A krémhez

500 g mascarpone
400 g krémsajt
100 ml tejszín
100 g porcukor

Az epervelőhöz

500 g friss eper
2 ek porcukor
1 kis csokor friss bazsalikom
10 g zselatin

A díszítéshez

pár szem eper
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A sajttorta blondie-hoz a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk a fehér csokival. A tojásokat szétválasztjuk: a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig habosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a felolvasztott vajas csokit.

Egy aprítógépben lezúzzuk a kesudiót és a liszttel, sütőporral együtt ezt is a masszába keverjük. Ezután egy spatulával óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is, fellazítva ezzel a masszát. Kivajazott formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet: a hozzávalókat egy tálban 5-6 perc alatt kihabosítjuk.

Az epervelőhöz az epret egy gyorsforralóban felforraljuk a porcukorral. 10-15 perc rotyogtatás után belerakjuk a felaprított bazsalikomot, majd elzárjuk és leturmixoljuk. Egy szitán átszűrjük, és visszarakjuk 3 percig még főni. Kb. 5 percet pihentetjük, és amikor már annyira nem forró, elkeverjük benne a zselatint. Ezután kis adagokban belekeverjük a krémbe.

Az epres krémet ráöntjük a kihűlt blondie-ra. Minimum 2 órára hűtőbe rakjuk (akár egy éjszakát is állhat). Kockára vágva, eperszemekkel díszítve tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 60+120 perc
  • Hűtés: min. 120 perc
epres-bazsalikomos sajttorta blondie
Epres-bazsalikomos sajttorta blondie

Ha tetszett a bazsalikomos-epres sajttorta blondie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek az epres finomságok is érdekelhetnek:

Cukormentes epres sajttorta

Epres-joghurtos kevert süti

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?