Hozzávalók
A brownie-hoz
- 300 g étcsoki
- 300 g vaj
- 150 g kristálycukor
- 100 g barna cukor
- 6 db tojás
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 300 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 6 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
- 500 g hideg mascarpone
- 250 g hideg krémsajt
- 4 ek porcukor
- 2 tk vaníliaaroma
A tetejére
- 2 - 3 ek csokiforgács
Hozzávalók
A brownie-hoz
- 300 g étcsoki
- 300 g vaj
- 150 g kristálycukor
- 100 g barna cukor
- 6 db tojás
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 300 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 6 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
- 500 g hideg mascarpone
- 250 g hideg krémsajt
- 4 ek porcukor
- 2 tk vaníliaaroma
A tetejére
- 2 - 3 ek csokiforgács
A brownie lasagne-hoz vízgőz felett egy tálban felolvasztjuk a csokit a vajjal, majd belekeverjük a kétféle cukrot. Ezután hozzáadjuk a tojást és 1 percig habosítjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és csomómentesre keverjük.
Egy sütőpapírral bélelt, kb. 20×25 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd vízszintesen 3 darabba vágjuk.
A krémhez kihabosítjuk a mascarponét és a krémsajtot 2-3 perc alatt, majd hozzákeverjük a cukrot, a vaníliát, és további 1-2 percig habosítjuk.
A tésztalapokat megtöltjük egyenletesen elosztva a krémmel, majd a tetejét megszórjuk a csokiforgáccsal, és legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
- Előkészítés: 15 perc
- Sütés: 30 perc
- Hűtés: 60 perc + 8 óra
Ha tetszett a brownie lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!