Hozzávalók
A túrófánkhoz
- 150 g cékla
- 2 db tojás
- 1 ek tejföl
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 100 g kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 220 g finomliszt
- 450 g túró
- bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 1 ek porcukor
- 250 g málnalekvár
Céklás túrófánk
Hozzávalók
A túrófánkhoz
- 150 g cékla
- 2 db tojás
- 1 ek tejföl
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 100 g kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 220 g finomliszt
- 450 g túró
- bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 1 ek porcukor
- 250 g málnalekvár
A céklás túrófánk elkészítéséhez először a céklát megpucoljuk, egy késes aprítóba dobjuk a tojásokkal, a tejföllel, a sóval, a sütőporral és a kétféle cukorral együtt, és homogén állagúra turmixoljuk. A masszát egy keverőtálba öntjük, és összekeverjük a liszttel és a túróval.
Egy lábosban olajat melegítünk 170 fokosra, és egy olajba mártott kanál segítségével diónyi méretű fánkokat szaggatunk a tésztából. Arra figyeljünk, hogy ne pakoljuk tele az edényt, hogy tudjanak majd forogni a fánkok sülés közben. Adagonként 5-6 percig sütjük a fánkokat, míg szép barnás színt kapnak. A megsült túrófánkokat konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, majd tálalás előtt megszórjuk porcukorral, és málnalekvárt kínálunk mellé.
- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: kb. 10-15 perc
Ha tetszett a céklás túrófánk recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!