A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A töltelékhez
- 450 g fagyasztott meggy
- 150 g cukor
- 1 ek étkezési keményítő
- 10 g vaníliás cukor
- ½ mk őrölt fahéj
- 40 g étcsoki
A tésztához
- 150 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tk porcukor
- 3 db tojás
- 300 ml tej
- 100 ml szódavíz
- 20 ml olaj
A csokiöntethez
- 170 ml tejszín
- 150 g étcsoki
- 1 mk vaníliaaroma
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A töltelékhez
- 450 g fagyasztott meggy
- 150 g cukor
- 1 ek étkezési keményítő
- 10 g vaníliás cukor
- ½ mk őrölt fahéj
- 40 g étcsoki
A tésztához
- 150 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tk porcukor
- 3 db tojás
- 300 ml tej
- 100 ml szódavíz
- 20 ml olaj
A csokiöntethez
- 170 ml tejszín
- 150 g étcsoki
- 1 mk vaníliaaroma
A csokis-meggyes palacsinta elkészítéséhez először a tölteléket csináljuk meg, amihez a meggyet és a cukrot egy edényben, kb. 8 percig forraljuk, hogy kissé ragusabb legyen. A keményítőt elkeverjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd belekeverjük a meggyraguba és egyet forralunk rajta, hogy besűrűsödjön, végül belekeverjük az étcsokit is.
A palacsintatészta minden hozzávalóját egy magasabb falú edénybe rakjuk, és botmixerrel alaposan leturmixoljuk. Ha szükséges, egy szűrőn átszűrjük a tésztát, hogy csomómentes legyen. Ezután egy adagot eloszlatunk a közepesen felhevített palacsintasütőben, és pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
A palacsinták közepén egy sávban eloszlatjuk a meggyragut, és feltekerjük őket. A csokiöntethez a tejszínt jól felmelegítjük, de nem szükséges forralni, majd leöntjük vele az étcsokidarabokat. Mikor felolvadt, elkeverjük benne a vaníliaaromát, és ezzel meglocsolva tálaljuk a palacsintákat.
Elkészítési idő: 30-40 perc
Ha tetszett ez a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!