Hirdetés

Hozzávalók

1
darab 22 cm-es tortaformához
+

A kekszréteghez

165 g zabos keksz
75 g vaj
1 púpozott tk vaníliás cukor (kb. 7 g)

A csokis krémhez

400 g sajtkrém
3 db tojás
150 g étcsoki (70%-os)
1 - 2 ek cukor

A tejfölös réteghez

400 ml tejföl
20 g vaníliás cukor
60 g porcukor

A málnaszószhoz

180 - 200 g fagyasztott málna
2 - 3 ek víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csokis sajttorta málnaszósszal

Csokis is, gyümölcsös is és sajttorta is. Ezzel a kombinációval mellélőni nem nagyon lehet, tuti a siker, és nem mellesleg az egésszel megvagytok max. másfél óra alatt. Ezután már „csak” a várakozás, ami megterhelő, kivárni, hogy kihűljön és végre befalhassuk.
Kipróbáltam, jóóó lett!
67
Hirdetés

Hozzávalók

1
darab 22 cm-es tortaformához
+

A kekszréteghez

165 g zabos keksz
75 g vaj
1 púpozott tk vaníliás cukor (kb. 7 g)

A csokis krémhez

400 g sajtkrém
3 db tojás
150 g étcsoki (70%-os)
1 - 2 ek cukor

A tejfölös réteghez

400 ml tejföl
20 g vaníliás cukor
60 g porcukor

A málnaszószhoz

180 - 200 g fagyasztott málna
2 - 3 ek víz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A kekszréteghez a kekszet morzsalékosra törjük, a vajat teljesen felolvasztjuk, majd a vaníliás cukorral együtt alaposan elkeverjük. A masszát egy tortaforma aljában egyenletesen szétnyomkodjuk, ezzel megadva a süti talpát. A tortaformát 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 7 percre, és nekiállunk a krémnek.

A sajtkrémet habverővel felverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat. A csokit felolvasztjuk, majd ha teljesen felolvadt, néhányszor átkeverjük, hogy ne legyen túl meleg. Az olvasztott csokihoz folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk a sajtkrémes-tojásos keveréket. Nagyon fontos a sorrend, hogy a csokihoz adagoljuk a krémet, és ne fordítva. Ha a hideg krémhez adjuk az olvasztott csokit, az egyből visszahűl, és így csokidarabos lesz a krémünk, nem egynemű. Attól függően, hogy hány százalékos volt a csoki, 1-2 evőkanál cukrot adunk a krémhez. Minél magasabb a kakaótartalma a csokinak, annál keserűbb, így ha 80%-os csokival dolgozunk, akár 2 evőkanállal is tehetünk bele, viszont ha 50-60%-os csokival dolgozunk, akkor el is lehet hagyni. 

Csokis sajttorta málnaszósszal

A krémet az elősütött kekszrétegre öntjük, és visszatesszük a sütőbe további 20-25 percre. Sütés után hagyjuk a sütit hűlni körülbelül 15 percig.

A legfelső, egyben legédesebb réteghez a tejfölt összekeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd a csokis rétegre öntjük, és visszatesszük a sütőbe még 15 percre.

A málnaszószhoz a fagyasztott málnát egy kicsi főzőedényben elkezdjük hevíteni a vízzel, és egy habverő segítségével, folyamatos kevergetés mellett, pár perc alatt készre főzzük.

A sütit hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, majd hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára. Málnaszósszal tálaljuk.

csokis sajttorta málnaszósszal
Csokis sajttorta málnaszósszal

Ha tetszett a csokis sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a sajttorta receptek is érdekelhetnek:

Trópusi-kurkumás sajttorta

Mézes-fűszeres-málnás sajttorta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?