Hirdetés

Diós grillázsos kiflik

Hozzávalók

körülbelül
32
darabhoz
+

A tésztához:

200 g liszt
110 g natúr krémsajt
110 g vaj
35 g porcukor
1 db kisebb tojássárgája

A töltelékhez:

160 g dió
2 nagy ek méz
2 ek porcukor
3 ek vaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Diós grillázsos kiflik

Ha odavagytok a péksütikért és a kekszekért, akkor ezt a kiflit nektek találták ki! Ez a cucc ugyanis a kettő között áll: kicsit hasonlít a rugelach-hoz, de a tésztája mégis kissé kekszszerű, na de az egészben mégis a diós grillázs a legkirályabb! Ha szeretitek az omlós textúrájú sütiket, akkor mindenképpen próbáljátok ki a receptet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

körülbelül
32
darabhoz
+

A tésztához:

200 g liszt
110 g natúr krémsajt
110 g vaj
35 g porcukor
1 db kisebb tojássárgája

A töltelékhez:

160 g dió
2 nagy ek méz
2 ek porcukor
3 ek vaj
Bevásárlólistához adom

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. Mikor összeállt, két gombócot formázunk, fóliába csomagoljuk és hűtőbe rakjuk. Amíg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket. A diót apróra zúzzuk (aprítógépben vagy nyújtófával), lepirítjuk egy serpenyőben, majd összekeverjük a mézzel, a puha vajjal és a porcukorral. A hűtőből kivesszük az egyik tésztát és lisztezett felületen kb. 22 cm átmérőjűre nyújtjuk.

Eloszlatjuk rajta a diós töltelék felét, 16 körcikkre vágjuk és az így kapott kis háromszögeket feltekerjük. Ugyanígy teszünk a másik tésztagombóccal is, majd ha kész vagyunk, sütőpapíros tepsibe rakjuk őket és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük őket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások