Hirdetés

Diós grillázsos kiflik

Hozzávalók

Hozzávalók kb.
32
darabhoz

A tésztához:

200 g liszt
110 g natúr krémsajt
110 g vaj
35 g porcukor
1 kisebb tojássárgája

A töltelékhez:

160 g dió
2 nagy ek méz
2 ek porcukor
3 ek vaj
Hirdetés

Diós grillázsos kiflik

Ha odavagytok a péksütikért és a kekszekért, akkor ezt a kiflit nektek találták ki! Ez a cucc ugyanis a kettő között áll: kicsit hasonlít a rugelach-hoz, de a tésztája mégis kissé kekszszerű, na de az egészben mégis a diós grillázs a legkirályabb! Ha szeretitek az omlós textúrájú sütiket, akkor mindenképpen próbáljátok ki a receptet!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók kb.
32
darabhoz

A tésztához:

200 g liszt
110 g natúr krémsajt
110 g vaj
35 g porcukor
1 kisebb tojássárgája

A töltelékhez:

160 g dió
2 nagy ek méz
2 ek porcukor
3 ek vaj
Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. Mikor összeállt, két gombócot formázunk, fóliába csomagoljuk és hűtőbe rakjuk. Amíg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket. A diót apróra zúzzuk (aprítógépben vagy nyújtófával), lepirítjuk egy serpenyőben, majd összekeverjük a mézzel, a puha vajjal és a porcukorral. A hűtőből kivesszük az egyik tésztát és lisztezett felületen kb. 22 cm átmérőjűre nyújtjuk.

Fotó: Szilágyi Nóri

Eloszlatjuk rajta a diós töltelék felét, 16 körcikkre vágjuk és az így kapott kis háromszögeket feltekerjük. Ugyanígy teszünk a másik tésztagombóccal is, majd ha kész vagyunk, sütőpapíros tepsibe rakjuk őket és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük őket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?