Hozzávalók
A tésztához:
- 200 g liszt
- 110 g natúr krémsajt
- 110 g vaj
- só
- 35 g porcukor
- 1 db kisebb tojássárgája
A töltelékhez:
- 160 g dió
- 2 nagy ek méz
- 2 ek porcukor
- 3 ek vaj
Diós grillázsos kiflik
Hozzávalók
A tésztához:
- 200 g liszt
- 110 g natúr krémsajt
- 110 g vaj
- só
- 35 g porcukor
- 1 db kisebb tojássárgája
A töltelékhez:
- 160 g dió
- 2 nagy ek méz
- 2 ek porcukor
- 3 ek vaj
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. Mikor összeállt, két gombócot formázunk, fóliába csomagoljuk és hűtőbe rakjuk. Amíg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket. A diót apróra zúzzuk (aprítógépben vagy nyújtófával), lepirítjuk egy serpenyőben, majd összekeverjük a mézzel, a puha vajjal és a porcukorral. A hűtőből kivesszük az egyik tésztát és lisztezett felületen kb. 22 cm átmérőjűre nyújtjuk.
Eloszlatjuk rajta a diós töltelék felét, 16 körcikkre vágjuk és az így kapott kis háromszögeket feltekerjük. Ugyanígy teszünk a másik tésztagombóccal is, majd ha kész vagyunk, sütőpapíros tepsibe rakjuk őket és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük őket.