Hirdetés

Dunahullám, ahogy a nagymama csinálta

Hozzávalók

1
20x27 cm-es tepsihez
+

A tésztához

4 db tojás
200 g cukor
200 g szobahőmérsékletű vaj
1 db citrom
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
6 g sütőpor
200 g liszt
1 púpozott ek kakaópor

A szóráshoz

1 marék meggybefőtt

A krémhez

3 db tojássárgája
70 g porcukor
30 g liszt
300 ml tej
180 g vaj

A tetejére

100 g étcsoki
100 ml tejszín
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Dunahullám, ahogy a nagymama csinálta

Ez a süti a nevét valószínűleg a tetején és/vagy a piskótában lévő hullámokról kapta. Nagyon retro, és persze nagyon finom is. Csokis és sima, vajas kevert tészta, meggyszemekkel, főzött vajas krémmel és csokiréteggel a tetején :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

1
20x27 cm-es tepsihez
+

A tésztához

4 db tojás
200 g cukor
200 g szobahőmérsékletű vaj
1 db citrom
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
6 g sütőpor
200 g liszt
1 púpozott ek kakaópor

A szóráshoz

1 marék meggybefőtt

A krémhez

3 db tojássárgája
70 g porcukor
30 g liszt
300 ml tej
180 g vaj

A tetejére

100 g étcsoki
100 ml tejszín
Bevásárlólistához adom

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot a vajjal kihabosítjuk, majd mehet bele a tojássárgája, a citrom reszelt héja, a felének a leve, a vaníliás cukor és a só. A lisztet összekeverjük a sütőporral, belekeverjük a sárgájás részbe. Hozzákeverjük a fehérjehab egyik felét, ezzel fellazítjuk a masszát, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehab másik felét is.

Kettéosztjuk a tésztát és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport is. Kb. 20×27 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a világos tésztát, erre rákenjük a kakaósat és egy kés végével hullám mintákat keverünk a sütibe, rászórjuk a meggyet és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a vaj kivételével mindent egy edénybe mérünk és folyamatos keverés mellett, csomómentes, puding állagú krémet főzünk belőle. Mikor langyosra hűlt, belekeverjük a vajat, hűtőbe rakjuk kihűlni, majd robotgéppel kihabosítjuk és a kihűlt sütire kenjük és hűtőbe rakjuk kb. 20 percre.

A tetejéhez felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a csokit, megvárjuk amíg felolvad, összekeverjük és a vajas krémre simítjuk. Villával hullámos mintát rajzolunk a csokiba és hűtőbe rakjuk 1-2 órára.

Ha tetszett ez a süti, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások