Hirdetés

Életed legfinomabb mogyoróvajas kuglófja

Hozzávalók

1
kuglófhoz

A kuglófhoz:

120 g vaj
130 g barna cukor
50 g cukor
3 db tojás
250 g mogyoróvaj
250 ml tej
350 g liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 ek holland kakaópor

Az öntethez:

2 marék fehér pillecukor
1 ek porcukor
2 ek tej

A tetejére:

mogyoró
Hirdetés

Életed legfinomabb mogyoróvajas kuglófja

Alapvetően nem annyira elterjedt dolog mogyoróvajat tenni a kuglófba, de mi most kipróbáltuk és olyan isteni végeredményt kaptunk, hogy nem értjük, eddig hogy élhettünk nélküle. Omlós kakaós tészta, pillecukros öntet és egy kis extra mogyoró a tetején, te jó ég, sírni tudnánk, annyira finom!
Hirdetés

Hozzávalók

1
kuglófhoz

A kuglófhoz:

120 g vaj
130 g barna cukor
50 g cukor
3 db tojás
250 g mogyoróvaj
250 ml tej
350 g liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 ek holland kakaópor

Az öntethez:

2 marék fehér pillecukor
1 ek porcukor
2 ek tej

A tetejére:

mogyoró

Fotó: Fördős Peti

A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a tojásokat, a mogyoróvajat és a tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval és a masszához keverjük. A tészta felét kiszedjük az edényből és hozzákeverjük a kakaóport. A kétféle tésztát a formába öntjük és 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.

Fotó: Fördős Peti

Ha nagyon barnulna a teteje, lefedjük egy alufóliával, hogy ne égjen meg. Mikor megsült, kiborítjuk a formából és megvárjuk míg kihűl. Az öntethez egy kis edényben összeolvasztjuk a pillecukrot a porcukorral és a tejjel, majd a kuglófra öntjük, végül pedig egy kevés mogyoróval megszórjuk.

Fotó: Fördős Peti
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások