Hirdetés

Életed legjobb sütőtökös tortája

Hirdetés

Életed legjobb sütőtökös tortája

Ha már a létező összes sütőtökös sütit kipróbáltátok, akkor itt van egy olyan recept, amire soha nem fogtok ráunni. Ebbe a tortába került egy elképesztően finom mascarponés krém, a tetejére egy frankó fehércsokis díszítés, valamint egy kis karamellizált pirított tökmag is! Ha szeretnétek valami ütőset tenni az ünnepi asztalra, akkor ezzel próbálkozzatok!
Hirdetés

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához:

A piskótához:

  • 400 g sült sütőtök
  • 250 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 csapott tk őrölt fahéj
  • ½ mk őrölt szegfűszeg
  • ½ mk őrölt gyömbér
  • ½ mk őrölt szerecsendió
  • 100 g barna cukor
  • 100 g cukor
  • 2 tojás (L-es)
  • 120 ml olaj

A krémhez:

  • 135 g szobahőmérsékletű vaj
  • 100 g porcukor
  • 400 g mascarpone
  • 1-1 mk őrölt fahéj, gyömbér, szegfűszeg

A díszítéshez:

  • 1 nagy marék tökmag
  • 1 nagy ek cukor
  • 1-1 csipet őrölt szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, gyömbér
  • + 100 g olvasztott fehércsokoládé
Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztához az olajat a tojásokkal és cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a sült sütőtököt is. A lisztet összeforgatjuk a fűszerekkel, a sóval és sütőporral, majd a tojásos masszához keverjük. Két formába osztjuk a tésztát és 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, átkeverjük és hűtőbe rakjuk felhasználásig. 

Fotó: Szilágyi Nóri

A tökmagot egy száraz serpenyőben lepirítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, fűszereket, megvárjuk míg kissé karamellizálódik a cukor és bevonja a tökmagokat (pár perc), majd sütőpapírra rakjuk. Az egyik kihűlt tortalapra kenjük a krém kicsit több mint felét, rárakjuk a másik lapot, körbekenjük a maradék krémmel. Vízgőz fölött felolvasztjuk a fehércsokit és a torta tetejére kenjük, majd körbeszórjuk a pirított tökmaggal.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?