Hirdetés

Epres cheesecake eclair fánkba zárva

Hozzávalók

Hozzávalók
8
nagyobb darabhoz:

A tésztához:

100 ml víz
60 g vaj
1 csipet só
1 csipet cukor
100 g liszt
3 tojás

A krémhez:

200 g mascarpone
250 g natúr krémsajt
3 ek porcukor
100 ml tejszín
fél vaníliarúd

A díszítéshez:

300 g eper
1 marék apróra tört pisztácia
Hirdetés

Epres cheesecake eclair fánkba zárva

Az eclair fánk már önmagában is egy isteni francia süti, amit a hosszúkás alakja különböztet meg a többi égetett tésztás fánktól. Mi most nem apróztuk el a dolgot és egy epres sajttorta ízű tölteléket rejtettünk el benne. Hát ha valamire lehet mondani, hogy mennyei, akkor ez a süti az!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
8
nagyobb darabhoz:

A tésztához:

100 ml víz
60 g vaj
1 csipet só
1 csipet cukor
100 g liszt
3 tojás

A krémhez:

200 g mascarpone
250 g natúr krémsajt
3 ek porcukor
100 ml tejszín
fél vaníliarúd

A díszítéshez:

300 g eper
1 marék apróra tört pisztácia

A tésztához a vizet, vajat, sót, cukrot összeforraljuk egy edényben, belekeverjük a lisztet és 1-2 percig keverjük amíg szépen összeáll a tészta és elválik az edény falától. Lehúzzunk a lángról és belekeverjük egyenként a tojásokat. Megvárjuk amíg kihűl a tészta, közben előmelegítjük 200 fokra a sütőt, és egy vízzel teli edényt rakunk az aljába, hogy gőzös teret kapjunk.

Csillagcsöves nyomózsákba töltjük a tésztát és 8 csíkot nyomunk szilikonos sütőpapírra, majd betoljuk a forró sütőbe és addig nem nyitjuk ki az ajtaját amíg a fánkok 3-4-szeresükre nem nőnek és aranybarna színt kapnak (kb. 25 perc). Ekkor kivesszük őket a sütőből és egy fogpiszkálóval 1-1 pici lyukat szúrunk rájuk, hogy a gőz távozhasson a belsejükből. A krémhez a tejszínt habbá verjük, majd belekeverjük a krémsajtot, mascarponét, porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait.

Nyomózsákba töltjük a krémet (félrerakunk 3 kanálnyit a díszítéshez) és a félbevágott eclair-eket megtöltjük vele. Nyomunk a krémbe pár szelet epret, megszórjuk pisztáciával és rárakjuk a fánkok tetejét. A fánkokat a maradék krémmel és kevés pisztáciával díszíthetjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások